Gå til sidens hovedinnhold

- Ikke opplevd noe lignende

David Moyes ser fram til en ny utfordring.

Det meste av presset vil ligge på Manchester United-manager David Moyes når han leder laget i sin første mesterligakamp hjemme mot Leverkusen tirsdag.

Skotten har fått en halvgod start i sjefsstolen på Old Trafford. Bare seier er godt nok når tyskerne gjester «Drømmenes teater». Statistikken taler for United, som ikke har tapt en åpningskamp i mesterligaen på 17 år, men samtidig har Leverkusen alt å vinne tirsdag.

- Stemningen er god i Bayer-troppen. Vi har ikke mye å tape i England. Manchester United er klar favoritt. Det er et bra utgangspunkt og en flott start for oss, sier Leverkusen-spiss Son Heung-min.

Moyes har så vidt fått føle mesterligaens sus, men har ikke nådd gruppespillet. I 2005 tapte Everton 2-4 sammenlagt for spanske Villarreal i tredje kvalifiseringsrunde.

- Jeg er virkelig opprømt over å få være med på dette. Jeg har hatt noen gode opplevelser i europaligaen, men ingenting i nærheten av mesterligaen. Vi skal gjøre hjemmeleksen vår og sørge for at vi er best mulig forberedt, sa han til Uniteds TV-kanal i helgen.

For mange kan rødtrøyenes gruppetrekning virke heldig. Laget skal også opp mot Real Sociedad (Spania) og Sjakhtar Donetsk (Ukraina). Moyes minnet om at det ikke er noen lettvektere United får bryne seg på. Samtidig må alle lag slås om klubben skal hente mesterligatrofeet til England igjen.

- Når lagene ble nevnt, var det noen jeg ikke ønsket og andre jeg ville vært tilfreds med. Jeg er relativt fornøyd.

- Å trekke Real Sociedad fra siste seedingsnivå var tøft. De har gjort det bra i Spania og fikk et flott resultat mot Lyon da de nådde gruppespillet. I tillegg gjør Leverkusen det bra i Tyskland, mens vi får en lang reise til Donetsk, sa Moyes.

United deltar i mesterligaens gruppespill for 18. år på rad. I 1996 tapte klubben 0-1 for Juventus i første oppgjør. Siden den gang er det blitt ni seirer og sju uavgjorte i åpningskampene. (©NTB)

P.S. Mandag ble det klart at Federico Macheda lånes ut fra Manchester United til Doncaster.

Reklame

Hagemøblene nordmenn elsker

Kommentarer til denne saken