Gå til sidens hovedinnhold

- Ikke opplevd verre ulykke

Politimester Truls Fyhn har aldri opplevd en verre trafikkulykke.

TROMSØ (Nordlys): - Den verste trafikkulykken jeg har opplevd i min tid som politimester i Troms politidistrikt. Det sa politimester Truls Fyhn da han for noen minutter siden orienterte pressen om trafikkulykken på E8 i Lavangsdalen fredag ettermiddag.

Status i øyeblikket er fem døde, fire skadete, hvorav én alvorlig.

Pårørende kan ringe 77669999 (Universitetssykehuset i Nord-Norge) og 81502800 (Politiet).

Politimesteren kunne fortelle at de første timene var svært kaotisk som følge av dårlig dekning på mobil og samband i Lavangsdalen.

Les også: Fem omkom i ulykke
Les også: 21 døde på samme vei

Hendelsesforløpet
På tidspunktet for pressekonferansen hadde man imidlertid kartlagt følgende om hendelsesforløpet:

Ved 14.30-tida kom fire biler, hvorav en minibuss, kjørende i retning fra Tromsø. Cirka fire kilometer fra slutten av Lavangsdalen, krysset til Kantornes, møter de fire store busser med unge håndsballspillere fra Alta, på vei til Tromsø. En av bilene får sladd og kolliderer med den første bussen. Til sammen tre av de fire bilene blir involvert i ulykken, som altså ender fem drepte og fire skadete.

De skadete er brakt til UNN, mens de døde ennå ikke er brakt ut fra ulykkesstedet. Fyhn regnet imidlertid at det ville skje i løpet av kvelden.

Politiet har ingen totaloversikt over antall skadde, men så langt ser det ikke ut til å være noen på bussen som er alvorlig skadet. De tre bakerste bussene slapp helt unna ulykken. Det samme gjelder den fjerde bilen, som visst nok bare fikk knust et speil.

Pårørendesenter
I regi av Tromsø kommune er det opprettet et pårørendesenter på Scandic hotell. Der får både de som har opplevd ulykken på nært hold, deriblant de unge håndballspillerne,og pårørende som kommer til, kan få hjelp og støtte.

- Vi er nå opptatt av å få fram mest mulig korrekt informasjon, sier Fyhn, og tenker blant annet på de foreldrene som sitter i Alta.

Politimesteren opplyser at de både har folk på plass i Lavangsdalen, på UNN og på Scandic og at det ikke har manglet på ressurser fra politiets side.

Statens havarikommisjon
Fyhn sier at han ikke kjenner til spesielle forhold ved veistrekningen der ulykken skjedde. - Men vi har allerede rutinemessig oppnevnt en sakkyndig for å bringe klarhet i forløpet, i tilfelle det senere skulle bli en straffesak. En representant for Statens havarikommisjon kommer også i kveld.

Distriktssjef Ingeborg Solberg i Statens vegvesen, sier at det er for tidlig å si noe om forholdene på strekningen.

- Det er en høytrafikkert strekning, derfor er det også mange ulykker på den. Det vi vet så langt, er at det er vanlig vinterføre, sier hun, men opplyser at de har folk på stedet som foretar målinger.

Les flere saker hos Nordlys

Reklame

Nå er det salg på våre grillfavoritter