Gå til sidens hovedinnhold

- Ikke perfekt for Vålerenga

Får ikke prisen de hadde håpet for Daniel Fredheim Holm.

Det har lenge vært kjent at årets Vålerenga-kaptein Daniel Fredheim Holm har ønsket seg bort fra klubben. Torsdag avslørte TV 2 at han fortsetter karrieren i danske Aalborg, noe sportsdirektør Truls Haakonsen i VIF bekrefter overfor Nettavisen.

- Daniel er solgt til Aalborg. Hva som blir den nøyaktige transferdatoen er ennå ikke helt avgjort, men han går i sommer, sier Haakonsen.

Haakonsen forteller at Fredheim Holm først undertegnet en avtale med Aalborg med virkning fra 1. januar 2010. Men det var et ønske fra både spilleren og Aalborg å gjennomføre overgangen allerede i sommer.

Kunne fått mer
At overgangen finner sted nå, gjør også at Vålerenga får betalt for spilleren. Hvor mye, vil ikke Haakonsen kommentere.

Men han legger ikke skjul på at de hadde håpet å få mer.

- Dette ble ikke perfekt for Vålerenga. I og med at Daniel allerede hadde undertegnet en kontrakt, var det bare én klubb å forhandle med. Det var jo andre interessenter på banen, og vi kunne ha fått mer igjen hvis vi kunne ha gått i forhandlinger med flere klubber.

- Men det er ingen som har gjort noe galt her, understreker Haakonsen.

Slik forklarer Fredheim Holm selv overgangen overfor klubbens hjemmeside:

- Man trenger litt ny motivasjon og komme til nye steder og ikke bare være her man har vært hele livet. Det er hovedgrunnen til at jeg går til Aalborg nå.

- Det største talentet
Daniel Fredheim Holm, som fyller 24 år 30. juli, har i en årrekke blitt betraktet som en av Norges mest talentfulle fotballspillere. Han kom til Vålerenga fra Skeid i 2004, og har fått med seg både seriegull og cupmesterskap.

Nyheten om klubbskiftet har selvfølgelig nådd Danmark, og nettstedet Bold.dk har intervjuet den tidligere Vålerenga-spilleren Dan Thomassen, som nå spiller i AGF. Han er full av lovord om sin tidligere lagkamerat.

- Da jeg var der oppe, vil jeg si at han var det største talentet i troppen. Han er ikke så typisk norsk. Han har et meget lavt tyngdepunkt og er veldig god teknisk, og så er han sterk, sier Thomassen.

Gjenforenes med Wæhler
Han tror også at dansk fotball passer Daniel Fredheim Holm bedre.

- Bare det at han kommer til et sted hvorman ofte holder litt mer på ballen, tror jeg er bra for ham. Hvis han for ballen op kanten og kan gå inn og utfordre motstanderen, er han veldig sterk, sier Dan Thomassen til nettstedet.

Fra før har Aalborg en annen tidligere VIF-spiller i stallen, Kjetil Wæhler.

PS. Vålerenga kommer i utgangspunktet ikke til å hente en erstatter for Daniel Fredheim Holm.

- Vi mener vi har gode alternativer i den rollen. Dette betyr at noen unge gutter rykker nærmere mer spill, sier Truls Haakonsen.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Kommentarer til denne saken