Danmark mot Sverige i skjebnekamp i VM-kvalifiseringen er den store godbiten på denne ukens skandinaviske fotballmeny. For Sverige er det utelukkende seier som gjelder, og heller ikke gruppeleder Danmark har foreløpig kunnet innkassere billetten til sluttspillet i Sør-Afrika.

Nyhet: Spill Lotto og Tipping på mobilen

Respekt – men ikke frykt
Mye står med andre ord på spill i Parken – og ordkrigen har allerede startet. I Sverige setter man naturligvis sin lit til at Zlatan Ibrahimovic igjen skal frelse nasjonen. Danskene vil på sin side ikke høre snakk om at det er grunn til å frykte Barcelona-spissen.

– Zlatan har fått en fremragende start i Barcelona, og det er imponerende at han har scoret i hver kamp. Vi skal ha respekt for ham, men ikke være redde. Det er vi da heller ikke, sier lagkaptein Jon Dahl Tomasson til dansk TV2.

Blir mestscorende?
Ringreven, som i øyeblikket spiller for nederlandske Feyenoord, ber lagkameratene huske at det svenske laget er mye mer enn bare Zlatan.

– Zlatan er en dyktig spiller, men vi skal ikke fokusere mer på ham. De har flere superspillere, sier Dahl Tomasson.

33-åringen spiller etter alt å dømme sin landskamp nummer 106 i Parken kommende lørdag – og fortsetter der jakten på målet som vil gjøre ham til mestscorende på det danske landslaget gjennom tidene.

Tomasson har i øyeblikket 51 mål på merittlista. Det er ett bak Poul «Tist» Nielsen, som i øyeblikket topper statistikken. Sistnevnte var aktiv i perioden 1910-1925.

Stengte treninger
Mens danskene forbereder seg på å stoppe Zlatan & co., jobber svenskene på sin kjøl med å holde mest mulig av sin taktikk skjult foran skjebnekampen.

Landslagssjef Lars Lagerbäck har varslet at han holder to av fire treninger stengt for pressen foran oppgjøret i Parken.

– Normalt ville bare én av treningene vært stengt, men det varierer litt ut fra hvor mange treninger man har til disposisjon, sier den svenske pressesjefen Thomas Saleteg til Expressen.

– I den posisjonen laget nå befinner seg, passer det bra å kunne øve på ting i ro og fred uten innsyn – sånn at man er så godt forberedt som mulig til kampen, tilføyer han. (ANB)

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!