Gå til sidens hovedinnhold

- Ikke samfunnstraff for likskjending

Medlem av justiskomiteen, Knut Storberget (Ap), er en varm tilhenger av samfunnstraff. Men han mener likevel ikke det bør kunne anvendes i likskjendingssaker.

- Jeg vil ikke blande meg inn i straffeutmålingen i likskjendingssaken i Skien, men på generell basis mener jeg at straffenivået i slike saker skal være høyt. Likskjending er utenfor anvendelsesområdet for samfunnstraff, sier Storberget til TV 2 Nettavisen.

Både ordføreren i Skien, Jan Terje Olsen og kirkevergen ved Nordre Gravlund, Gjertrud Eide, reagerte sterkt da tre av de tiltalte ble ilagt samfunnstraff på henholdsvis 420 timer, 90 timer og 75 timer i saken.

De tre er i alderen 18 til 22 år.

Den hovedtiltalte 26-åringen ble dømt til to års fengsel, ett av årene ubetinget.

- Jeg mener anvendelsesområdet for samfunnsstraff skal strekke seg langt. Men i saker som går på grov likskending, alvorlig vold, drap og voldtekt, mener jeg vi ikke kan bruke samfunnstraff. Vi må likevel kunne utvide bruken av det, da spesielt blant yngre lovbrytere som driver med tradisjonell vinningskriminalitet, sier Storberget.

Til NRK tirsdag sier lederen for Telemark Friomsorgskontor, Roger Holmern, at de mener samfunnstraff for de tre dømte i Skien-saken er like alvorlig som ubetinget fengsel.

- De får innskrenka frihet, må jobbe for samfunnet og må gjennomføre tiltak for å bekjempe den kriminelle adferden, sier Holmern.

Storberget til TV 2 Nettavisen at han er uenig i at samfunnstraff er like alvorlig som utbetinget fengsel.

Reklame

Best i test: Maskinene som gjør frityrmaten sunn