Gå til sidens hovedinnhold

Ikke streik i TV 2

Det blir likevel ikke svarte skjermer i TV 2 etter at partene kom til enighet. Davy Wathne kaller oppgjøret et knusende nederlag.

TV 2-ledelsen og Norsk Journalistlag (NJ) har stått langt fra hverandre i årets lønnsoppgjør. Mens journalistene i TV 2 krevde 28.000 kroner i lønnstillegg, ville TV 2 bare strekke seg til 16.000 kroner. I tillegg kommer en utjevningspott på 125.000 kroner.

TV 2s tilbud var i utgangspunktet på 12.000 kroner.

Nå har altså partene kommet til en enighet på overtid. Klokken 10 kom landsstyret i NJ sammen for å vurdere det siste tilbudet som TV 2 la fram i natt.

- Knusende nederlag
- Hele resultatet er et knusende nederlag, sier Davy Wathne, leder i de TV 2-ansattes streikekomite, til TV 2 Nettavisen.

Wathne opplyser at forhandlingsutvalget mente det var politisk umulig å gå til streik på et tilbud på 16.000 kroner.

- Tilbudet ble akseptert for å unngå en arbeidskonflikt. TV 2-ledelsen leker med dette med TV 2-kulturen. Hvis de torpederer TV 2-kulturen, er det de som taper, sier han.

Nå varsler TV 2-klubben omkamp.

- Vi ønsker å legge nederlaget bak oss. Men vi vil møte forberedt til lønnsoppgjøret neste år. Da blir det ny kamp, sier Wathne.

- Fornøyd
- Vi har nettopp fått beskjed om at vårt siste tilbud på 16.000 kroner ble godtatt. Vi er svært fornøyd med dette, og jeg tror at journalistene også er fornøyde, sier TV 2- sjef Kåre Valebrokk til TV 2 Nettavisen.

Valebrokk viser til at lønnsoppgjøret er et av de to-tre beste som er gitt i år.

Han understreker at hele TV 2-huset nok er glad for at partene kom til enighet. Dermed unngikk TV 2 sin første streik noensinne.

- Dette er utvilsomt et godt oppgjør, og vi har strukket oss langt for å komme NJ i møte. Samtidig er jeg fornøyd med at vi unngikk streik, med de omkostninger det ville ha påført bedriften både internt og i forhold til våre trofaste tv-seere og annonsører, sier Valebrokk.

- Jeg er mest skuffet
Klubbleder Jarle Mindor Marøy legger ikke skjul på sin skuffelse over resultatet i forhandlingene.

- Alle er svært skuffet, jeg er mest skuffet. Vi skal ha et klubbmøte etterpå, hvor jeg skal krype og legge frem saken. Der får ikke dere journalister være med, for jeg vil gjerne krype på egenhånd.

Marøy mener at journalistene i TV 2 fortjener et lønnstillegg på 28.000 kroner fordi journalistene gjør en ekstremt god jobb.

- Vi kommer til å ha et veldig stort overskudd i år. Enkelte i organisasjonen har tre funksjoner, vi er som et kinderegg, og vi gjør enormt mye. Derfor hadde vi fortjent tillegget.

NJ konstaterer resultatet
NJ-leder Ann-Magrit Austenå legger heller ikke skjul på at hun er skuffet over resultatet.

- NJs landsstyre har forholdt seg til en enstemmig anbefaling fra forhandlingsutvalget. Jeg, i likhet med alle de andre i landsstyret, har akseptert utfallet, sier Austenå til TV 2 Nettavisen.

Mekling brutt
Ledelsen og journalistene i TV 2 møttes tirsdag til mekling hos riksmeglingsmann Svein Longva, etter at lønnsforhandlingene brøt sammen for fire uker siden. Denne meklingen første imidlertid ikke frem, og på overtid onsdag morgen godtok NJ tilbudet fra TV 2.

Reklame

Derfor er den norske ladekabelen så genial

Kommentarer til denne saken