Gå til sidens hovedinnhold

- Ikke vant med å spille foran 22.000

Erik Tønne (19) debuterte i England lørdag.

I vinter ble Erik Tønne hentet fra Strindheim til Sheffield United.

Etter å ha imponert på reservelaget, ble unggutten for første gang tatt ut til A-lagets kamptropp før helgens oppgjør med Middlesbrough.

Fra back til spiss
Tønne var venstreback i 2.-divisjonslaget Strindheim og var lagets toppscorer de siste to sesongene.

Hans offensive kvaliteter har nå gjort at han har fått en mer offensiv rolle i Sheffield United.

Med fire minutter igjen å spille av lørdagens kamp mot Middlesbrough, fikk Tønne sitt første innhopp på stillingen 1-1.

Dessverre for trønderen og Sheffield United, satte Middlesbrough inn vinnermålet rett før slutt.

- Artig å vise seg frem
- Det var artig å få sjansen, selvfølgelig. Det er vanskelig å komme inn og påvirke kampen på fem minutter. Men det er alltid artig å få muligheten til å vise seg fram, og det å spille foran 22 000 tilskuere er ikke noe jeg er vant med fra hjemme i Norge, sier Tønne til Nettavisen lørdag kveld.

Laget sliter tungt i bunnen av tabellen og etter lørdagens tap, ligger laget sist, med sju poeng opp til trygg grunn. Tønne er usikker på hvor mye spilletid han får i fremtiden.

- Jeg har ikke fått noe spesielle signaler på om jeg får mer spilletid fremover, men virker som de prøver å slippe til litt flere nå. De som har spilt har ikke greid å skape resultater, sett bort i fra kampene mot Leeds og Nottingham. Men jeg forventer ingenting framover og tar hvert spilleminutt som en bonus, sier 19-åringen.

Bjørn Helge Riise spilte hele kampen for Sheffield United.

Tap for Iversen og Vaagan Moen
Nordmennene i Sheffield fikk heller ingen drahjelp av Petter Vaagan Moen og Queens Park Rangers. Hamarsingen ble sittende på benken da QPR tapte 4-1 mot bunnlaget Scunthorpe.

Det skal likevel mye til om ikke Vaagan Moens klubb blir å se i Premier League neste sesong. Det er i øyeblikket 10 poeng ned til play off-plass.

Steffen Iversen og Crystal Palace sliter, i likhet med Sheffield United, i bunnen av tabellen. Etter lørdagens 2-1-tap for Ipswich ligger Palace plassen over nedrykksstreken.

HTML EMBED
Reklame

Siste sjanse i dag: Halv pris på alt fra Comfyballs

Kommentarer til denne saken