Gå til sidens hovedinnhold

India sier nei til nødhjelp

India sier nei takk til tilbud om internasjonal nødhjelp på de flodbølgerammede Andaman- og Nicobar-øyene i Det indiske hav.

Vise-innenriksminister Prakash Jaiswal sa mandag at den indiske regjeringen mener den selv kan håndtere katastrofen på de hardt rammede øyene i Det indiske hav. Andaman- og Nicobar-øyene huser begge baser for luftforsvaret og området vurderes som en strategisk sone.

- Vi er takknemlige overfor utenlandske regjeringer, byråer og alle andre som har tilbudt hjelp i denne situasjonen. Men den indiske regjeringen har tilstrekkelig med midler tilgjengelig. Vi mener vi kan håndtere denne ulykken, uttalte Jaiswal ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Hjelpearbeidere fra Leger uten grenser og Oxfam har utrettelig i nær en uke forsøkt å nå folk som bor på rekken av ikke mindre enn 500 øyer i området.

- En av grunnene er at området er avgrenset, bekreftet vise-innenriksministeren mandag, med åpenbar referanse til at området er definert som militært.

Mange av øyene er ubebodde, men flere er hjem for primitive samfunn på hundrevis av individer, skriver Reuters.

Det har tidligere kommet frem at så mange som 30.000 mennesker kan være savnet på Andaman, Nicobar og de tallrike omkringliggende øysamfunnene.

Reklame

Stor oversikt: Her er salgene i nettbutikkene nå

Kommentarer til denne saken