Gå til sidens hovedinnhold

Indianerhøvding lurte jenter til sex

Elleve jenter og kvinner, den yngste bare 12 år gammel, skal ha blitt utsatt for sexovergrep fra en indianerhøvding i Dalarna i Sverige.

Indianeren, som er en mann i 50-årene, er nå tiltalt for å ha forgrepet seg seksuelt på ti unge jenter som et ledd i «seksuell terapi». Tiltalen kan bli utvidet.

- Dette handler om sex i behandlingsøyemed, sier aktor Ulf Edsfors til Expressen.

Kvinnene har i forhør forklart seg om sexovergrepene, som for noen skal ha pågått i flere år.

Den 12 år gamle jenta har blant annet forklart at 50-åringene befølte hennes kjønnsorgan og tvang henne til oralsex.

Minst tre av de andre ofrene skal ha vært under 15 år da overgrepene skjedde. Alle har vært elever eller pasienter hos mannen, og var i sterk fortrolighet med ham. Den eldste kvinnen er nå 42 år. Tre av overgrepsofrene var voksne da overgrepene skal ha skjedd.

Mannen flyttet fra Argentina til Sverige for seks år siden. På en gård i Dalarna startet han sin kursvirksomhet i åndelig utvikling, og startet oppbyggingen av det som beskrives som en sekt. Han har forklart at han er sønn av en indianerhøvding, og derfor selv kan bære tittelen. Han sier han er sjaman og har magiske krefter.

Indianeren ble i fjor anmeldt for sexovergrep av fem kvinner etter en yogareise til Spania.

Nå risikerer han 10 års fengsel.

- Han er offer for et kultursjokk. For ham handler dette ikke om sex, sier mannens forsvarer, Tommy Lönnqvist til avisa.

Reklame

NÅ: Knalltilbud på de superpopulære sekkestolene

Kommentarer til denne saken