GRAND HOTEL (Nettavisen): Barne- og likestillingsminister Manuela Ramin-Osmundsen skulle sittet på bord 1 sammen med Carl I. Hagen under årsmøtemiddagen til Norges Bank. Men bare minutter før middagen skulle starte på Grand Hotel, trakk statsråden seg etter at det kom frem at hun hadde holdt tilbake enda flere opplysninger for statsministeren. Avgangen la en klar demper på gjestene som ankom middagen.

- Manuela Ramin-Osmundsen var godt i gang med mange viktige jobber innenfor blant annet likestilling. Etter at også de siste opplysningene kom frem var det imidlertid ingen annen utvei, sa finansminister Kristin Halvorsen på vei inn til festmiddagen.

Se videointervju med flere toppolitikere her:

(Saken fortsetter under)

HTML EMBED

Nådeløse
Opposisjonen var enig med Halvorsen. Partileder Siv Jensen (Frp) mente Ramin-Osmundsen burde trukket seg allerede onsdag.

- Det var det eneste riktige. Hun burde gjort dette i går, men valgte å utsette det i ett døgn, sa Jensen til Nettavisen.

Partileder Erna Solberg (H) var like kategorisk.

- Jeg fikk med meg hva som hadde skjedd før talen til sentralbanksjefen og synes det var en naturlig konklusjon når hun ikke fortalte sannheten til sin egen statsminister. Når det er sagt så synes jeg det var kjempeleit i forhold til den symbolkraft hun hadde spesielt i forhold til innvandrerkvinner og integrering, sier Solberg.

Trist dag
Nettavisen snakket også med flere statsråder under årsfesten. De karrakteriserer avgangen som trist.

- Jeg har satt stor pris på Manuela både som statsråd og kvinne. Dette er veldig trist, sa samferdselsminister Liv Signe Navarsete.

Også kommunalminister Magnhild Meltveit Kleppa ga uttrykk for at hun mener avgangen er trist.