Gå til sidens hovedinnhold

- Ingen Bjugn-tilståelse

Politiet avviser at det foreligger en tilståelse i Bjugn-saken.

Den mye omtalte tilståelsen i Bjugn-saken er et lydopptak det er umulig å tolke med sikkerhet. Det går fram av en pressemelding fra Sør-Trøndelag politidistrikt.

- På bakgrunn av de opplysninger som er innhentet og det materiale som er gjennomgått, er vi av den oppfatning at det ikke foreligger noen tilståelse i saken, sier påtaleleder Harald Moholt ved Sør-Trøndelag politidistrikt.

Se innslag fra 21-nyhetene på TV 2

Lørdag kom opplysningene om at en psykisk utviklingshemmet mann skal ha forgrepet seg på to jenter som var med i tiltalen i Bjugn-saken. Ifølge Sør-Trøndelag politidistrikt ble Rissa lensmannskontor gjort kjent med saken i januar og gjorde avhør av vedkommende. Politiet har også fått overlevert et lydopptak av en samtale med mannen. Ifølge Adresseavisen fikk Ulf Hammerns advokat, Sigurd Klomsæt, kjennskap til den påståtte tilståelsen og gjennomførte et videointervju av mannen.

Men ikke noe av dette gjør at politiet vil snakke om en tilståelse.

- Mannens handikapp gjør at han har vanskelig for å uttrykke seg og derfor kan være vanskelig å forstå, sier Moholt ifølge pressemeldingen.

For å få klarhet i hva mannen faktisk har sagt, skal han forklare seg i et rettslig avhør med nødvendig ekspertise til stede.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien