Gå til sidens hovedinnhold

Ingen dukket opp hos Børre

- Men jeg har en god nyhet!

an.no skrev i går om Børre Lekang som publiserte en juleinvitasjon på Facebook, der han inviterte enslige hjem til seg på julaften, uten å få napp.

– Det kom ingen, men jeg fikk hjulpet et ektepar fra Romania, sier Lekang til an.no.

Julefråtsing
Tidlig tirsdag morgen fikk Lekang nemlig en telefon fra Kirkens Bymisjon. De lurte på om han kunne ta imot to tiggere fra Romania, som ikke har noe sted å gjøre av seg, verken nå i jula, eller ellers.

– Selvfølgelig ville jeg det! sier han.

Men etter samtaler med presten til Kirkens Bymisjon, ble de to enige om at det var bedre å innlosjere ekteparet i lokalene til bymisjonen.

– Det er jo nesten grotesk å invitere to mennesker, som har så lite inn i den Norske julefråtsingen. Dette er den dagen i året der vi mesker oss mest, har overveldende og flotte gaver og finstasen på. Skulle jeg invitert dem hjem for så å kaste dem ut igjen på gata i morgen? Det har jeg ikke hjerte til, sier han.

Husly 1. og 2. juledag
Det rumenske ekteparet har nå husly og mat, både 1. og 2. juledag takket være innsatsen til Lekang og Kirkens Bymisjon.

Sykepleieren angrer ikke på at han publiserte innlegget på Facebook.

– Jeg ser jo at veldig mange har noen tanker om mine valg. Dette var aldri ment å komme i avisa. Jeg ønsket bare å gjøre noe fint for noen nå i jula. Dt det er vanskelig å komme hit, det skjønner jeg selvfølgelig veldig godt.

Neste år skal han derimot være alene.

– Kanskje terskelen for å komme hit blir lavere da, sier han og tror at han kommer til å ta initiativ til å gjøre det samme til også da.

Jula er verst
Lekang synes at det er viktig at man stiller opp for andre.

– Det er veldig mange som har det vanskelig nå i jula. Dette er kanskje en av de verste dagne i året å være alene på. Jula er en tid der mange går igjennom bunnløs sorg etter å miste noen. Da er det viktig at noen kan stille opp.

Lekang har hatt en veldig fin julefeiring, selv om ingen fremmede ønsket å dele den sammen med han og familien.

– Vi har hatt det fantastisk. Jeg har spist god mat sammen med en gjeng med nydelige folk og nå pakker vi opp gavene, avslutter han.

Les flere saker i Avisa Nordland her.

Reklame

Sjekk ut Nettavisens eksklusive grillpakker: Den amerikanske grillpakken og den moderne grillpakken

Kommentarer til denne saken