Gå til sidens hovedinnhold

Ingen Europa-suksess for Tromsø

«Gutan» slet i Russland.

ANZJI - TROMSØ 1-0:

Akkurat som i Tippeligaen, har Tromsø slitt så langt i årets Europa League.

Torsdag kveld var det russiske Anzji som sto for tur, men det skulle ikke gå langt bedre i Russland for «Gutan».

18 minutter tok det før Nikita Burmistrov sendte hjemmelaget opp i ledelsen 1-0. Steinar Nilsens menn klarte aldri å svare på russernes scoring og kampen endte dermed 1-0.

Tromsø ligger nå fortsatt sist i Europa League gruppe K, med kun ett poeng på tre kamper. Det ser dermed vanskelig ut for «Gutan» å ta seg videre, når blant andre Tottenham venter hjemme på Alfheim i november.

Traff stolpen
Det var altså russerne som kom best i gang da de scoret etter 18 minutter. Odil Ahmedov sendte en stikker fram til Burmistrov, som alene med keeper satte ballen enkelt i mål. Reprisen viste derimot at Anzji-spilleren kan ha vært i offside.

To minutter senere var hjemmelaget nær med å gå opp til 2-0 da Anzji-spiss Pavel Solomatin fikk muligheten på hodet, men headingen gikk over.

I stedet var det Tromsø som skulle skape problemer for hjemmelaget.

26 minutter var spilt da Thomas Kind Bendiksen forsøkte seg med et skuddforsøk, men dessverre for «gutan» gikk ballen i stolpen.

Noen minutter senere forsøkte Ahmedov seg på et frispark, men denne gangen var det Anzjis tur til å treffe treverket.

Russerne fremsto som det beste laget, men gjestene var lang ifra ufarlige før pause. Fem minutter før full tid var de uheldige som ikke satte inn utligningen da Bendiksen slo et frispark inn i feltet. Hendrik Helmke fikk avsluttet, men dessverre gikk ballen like utenfor stolpen.

Dermed sto det 1-0 til Anzji ved pause.

Klarte aldri å svare
Tromsø forsøkte å komme tilbake også etter hvilen, men det skulle vise seg å bli for vanskelig for «gutan».

Russerne var farligst også etter hvilen og kunne fort ha gått opp til 2-0 da Brumistrov forsøkte seg med et skuddforsøk etter 82 minutter. Ballen strøk derimot utsiden av stolpen.

Tromsø forsøkte å sette inn en sluttspurt på overtid, men klarte aldri å komme til de virkelig store sjansene og Anzji vant dermed 1-0.

Anzji ligger nå på andreplass i gruppe K, mens Tromsø ligger helt sist med ett poeng.

Reklame

Ny grillpakke for sommeren 2021: - Våre absolutte favoritter i en pakke

Kommentarer til denne saken