Gå til sidens hovedinnhold

Ingen Falcao i Plzen

Hardtarbeidende tsjekkere kan sikre gruppeseier foran egne fans.

Langoddsen domineres av oppgjør fra Europa League og ishockey fra GET-Ligaen og Elitserien.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

Vi traff godt i Champions League i går, med uavgjort til pause på Celtic Park og Cluj-poeng på Old Trafford til gode 4,77 i odds.

Dagens langskudd
230. NK Maribor – Lazio H 2,70
Europa League gruppe J. Maribor er sjanseløse på avansement, men de er et av få lag som virkelig koser seg med Europa League og prioriterer kampene, spesielt da hjemmekampene. Slovenerne har 1-1 mot Tottenham og 3-0 mot Panathinaikos her fra før, og når Lazio er sikret avansement fra gruppen uansett utfall i kveld, må vi prøve 2,70 på hjemmeseier til laget som kanskje ikke kan best, men som helt sikkert vil mest. Lazio stiller ventelig uten Marchetti, toppscorer Klose, Brocchi, Dias, Zarate, Konko, Candreva, Biavi og Mauri.

217. KRC Genk – Basel U 2,20
Europa League gruppe G. Genk topper gruppen med 11 poeng, Basel har 8. Uavgjort i kveld vil garantere Genk gruppeseier og Basel avansement som lag nummer 2. Videoton kan komme opp på samme poengsum som Basel, men ender bak på innbyrdes oppgjør. Det ble 2-2 i det omvendte oppgjøret og 2,20 på en ny uavgjort, som ser ut som et opplagt resultat alle vil være fornøyd med, er et interessant langskudd. Vi takket nei til den opplagte uavgjort i Champions League i går, som heller aldri kom mellom Shakhtar Donetsk og Juventus, der oddsen bare var 1,75. Kveldens situasjon i gruppe G er lik som i går, men nå får vi høyere odds. Vi prøver en slant på uavgjort til 2,20.

Dagens avslag
225. Athletic Bilbao - Sparta Praha H 1,65
Europa League gruppe I. AC Bilbao har nok å jobbe med hjemme i La Liga for tiden, kanskje er det derfor de har stilt så svake lag i et par av EL-kampene. Vi har hatt vekselsvis avslag på Bilbao eller langskudd på motstanderne deres hele veien i Europa League, for det har for lengst blitt klart at baskerne ikke satser på denne turneringen i år, til tross for at de kom langt forrige sesong. Nå er de uten sjanse til avansement og vi er ikke i nærheten av å spille dem til 1,65, selv om Sparta Praha ikke trenger poeng de heller.

Dagens spill
Denne siste runden av Europa League-gruppespillet gir en del kamper der utfallet betyr lite eller ingenting, og det er litt lenger mellom gullklumpene enn ellers. Men vi finner to fine objekter, og får en dobbel til nær fire ganger innsatsen.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

180. Girondins Bordeaux - Newcastle United
Europa League gruppe D. Bordeaux topper gruppen med 11 poeng og er gruppevinnere med seier eller uavgjort i kveld. Med tap blir de passert av Newcastle, som har 9 poeng. Det er uansett dagens to motstandere som er videre, Brugge (4 poeng) og Maritimo (3 poeng) kan ikke ta dem igjen. Bordeaux har 4-0 mot Brugge og 1-0 mot Maritimo i hjemmekampene sine. Søndag spiller de borte mot Reims i Ligue 1.

Hjemmelaget benytter anldeningen til å hvile en del spillere, blant annet Gouffran, Plasil, Obraniak og Carrasso. Det blir ikke toppet lag hos Bordeaux.

Newcastle er videre fra gruppen allerede, som sagt. De har spilt 2-2 mot Brugge og 0-0 mot Maritimo i de andre bortekampene. Forrige runde klarte de bare 1-1 hjemme mot Maritimo, men dette er helt i tråd med Newcastles og manager Pardews prioriteringer. Premier League er viktigst, og så prøver man samtidig å få til mest mulig med minst mulig risiko og innsats i EL. Newcastle var tilbake på vinnersporet hjemme mot Wigan på mandag, da de fikk spille 11 mot 10 i 80 minutter. Mandag spiller de borte mot Fulham.

I helgen var Ba og Tiote tilbake, men ble skadet igjen og danner en skadeliste på minst 11 mann sammen med R. Taylor, Gosling, Vuckic, Cabaye, S.Taylor, Ben Arfa, Obertan og Santon. Vi forventer at Pardew nedprioriterer dette, da Premier League er viktigst og forskjellen på førsteplass og annenplass i denne gruppen er liten, det betyr egentlig ingenting så lenge alle andre også bare karrer seg gjennom gruppespillet med minst mulig bruk av krefter. Det er sjelden slik at lag nummer 1 er markant sterkere enn lag nummer 2 i en gruppe. Disse dro, forsinket, fra Newcastle:

Krul, Elliot, Simpson, Ferguson, Tavernier, Coloccini, Williamson, Perch, Anita, Bigirimana, Marveaux, Sammy Ameobi, Amalfitano, Abeid, Newton, Moyo, Cisse, Shola Ameobi, Campbell, Ranger.

I en kamp uten stor betydning og der begge lag stiller alternativt, tror vi Newcastle trekker det korteste strået. De har mange skader og vil antagelig stille et nesten ugjenkjennelig lag, langt hjemmefra og uten motivasjon. H til 1,70 brukes i en dobbel.

174. Viktoria Plzen - Atletico Madrid
Europa League gruppe B. Det er vinterpause i Tsjekkia, der Plzen avsluttet med hjemmeseier mot Jihlava for to uker siden og topper tabellen 10-4-2 etter halvspilt serie. De har vært gode i Europa League også, de er videre fra denne gruppen uansett hva som skjer i kveld, men slår de Atletico så vinner de gruppen.

Dette laget har aldri skuffet oss som vedde-objekt, vi kan ikke huske at de har stilt reservelag i en eneste kamp og de er et meget stabilt hjemmelag. I dag kan de stille med alle mann, de har ingenting annet på programmet og en hjemmeseier over Atletico Madrid er en fin avslutning på året. Bolek (k) og Hanousek (m) skal ifølge klubbens hjemmeside være tilbake fra skader og troppen er nær komplett.

Atletico har jevnt over stilt reduserte lag i denne turneringen, og det har holdt til 4-0-1 på de fem første. Troppen er sterkt denne sesongen. Avansementet er i boks og de vinner gruppen med seier eller uavgjort i Plzen. Forrige bortekamp stilte de heller svakt og røk 0-2 mot Maritimo, men det hadde de råd til. Senere slo de allerede utslåtte Hapoel Tel Aviv 1-0 hjemme. Former i La Liga er god og et toppet Atletico er per dags dato et av verdens beste fotballag. Søndag er de store favoritter hjemme mot Deportivo La Coruna.

Noe toppet lag er det ikke snakk om i kveld heller, det blir EL-oppstilling igjen. Toppscorer Falcao, den kreative Arda Turan, forsvarsdirigent Godin, Mario, Gabi, Luis og Rodriguez hviles. Vi tipper førstemålvakt Courtois hviles på benken, Asenjo har pleid å stå i EL. Dette laget har gjort jobben i fire kamper, et lignende mannskap slo Plzen 1-0 i Madrid med en overtidsscoring av Cristian Rodriquez, men i forrige bortekamp falt dette mannskapet gjennom.

Det står om gruppeseier i kveld, men det viktigste, avansementet, er allerede avgjort. Derfor fristes vi av oddsen på 2,30 på et toppet og hardtarbeidende hjemmelag, det er ikke noen krise for Atletico om de taper dette. Plzen spilte jevnt med Atletico i Madrid, og nå runder de av året med en fin skalp foran sine egne. Vi får en EL-dobbel til 3,91 og seter 100 kroner som vanlig. Spillefrist klokken 18.55.

174. Viktoria Plzen - Atletico Madrid 2,30 3,00 2,45
180. Girondins Bordeaux - Newcastle United 1,70 3,20 3,60

Total odds 3,91

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Kommentarer til denne saken