- Dette er langt over det jeg hadde drømt om, sier Kurt Asle Arvesen til Nettavisen noen timer etter Carlos Sastres målgang i Saint-Amand-Montrond.

Etter 22 hektiske dager langs, bortover og oppover franske, italienske og spanske fjell og veier, Team CSC Saxo Bank vunnet det aller meste.

- Det er ingen andre lag som er i nærheten av oss akkurat nå. Det er helt fantastisk dette her. Det er en maktdemonstrasjon uten like.

Forventet ikke Tour-triumf
I juni måned var ikke Arvesen like sikker i sin sak. Laget hadde nettopp slitt seg gjennom både Tour of Luxembourg og Tour de Suisse, da Carlos Sastre sluttet seg til troppen.

- Han kjørte et helt annet opplegg enn oss andre, så kommer han plutselig inn i gjengen - og da var det vel ingen av oss som forventet at han skulle vinne Tour de France, sier Arvesen.

TV2-ekspert Johan Kaggestad mener nettopp dette er en av årsakene til at «Den evige toer» endelig lyktes gjennom et langt etapperitt.

- Dette er også den første gangen at han har hatt fått et skreddersydd opplegg i forkant av Tour de France. Han droppet Giro d'Italia og trillet bare igjennom Dauphiné Libéré, sier Kaggestad til Nettavisen.

Señor Lojal
Overraskelsen til tross, det er ingen Arvesen og resten av Team CSC unner denne seieren mer.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Carlos Sastre er rolig, uskyldig, litt innesluttet og lojal. Dessuten har han oppført seg på en helt annen måte enn en stadig «tiltende» Cadel Evans gjennom årets Tour de France.

- Uansett hvordan Cadel har oppført seg, så har Carlos vært helt rolig. Det er så fortjent at han endelig lykkes i et større ritt. Det er ingen jeg unner dette mer.

- Han har vært så lojal for sine lagkapteiner, men likevel havnet langt opp på sammenlagtlisten. Til tross for at han har havnet utenfor podiet en rekke ganger, sier nordmannen.

Fant toppformen
- Hvordan trodde du dette skulle ende foran dagens etappe?

- Jeg trodde ikke at Carlos skulle greie dette. Det var ingen som hadde regnet med det. Men nå har han bevist at han hører hjemme i toppen. Han kjenner kroppen sin så godt, og han har klarte å time toppformen til den siste uka i årets Tour de France, sier Arvesen.

- Hvor stor del av æren skal du som lagkamerat ha for denne triumfen?

- Det Carlos gjorde i dag, var jo helt individuelt. Selv om han er et en utrolig god syklist, så trenger han uansett et lag bak seg. Jeg har også vært i mitt livs form og har bidratt med deg jeg kan.

- Å få en etappeseier oppå det hele. Nei, nå er det bare helt vilt. Vi skal nok ta det rolig i kveld og heller vente på morgendagen.

Les siste nytt fra Tour de France HER!
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).