Gå til sidens hovedinnhold

- Ingen Friele-garanti mot fredagsbønn

Bergensordfører Herman Friele kan ikke garantere at det ikke blir fredagsbønn på Torgallmenningen hver uke, men han finleser nå utleiereglene.

(iBergen.no) - Jeg kan ikke garantere at det ikke blir fredagsbønn på Torgallmenningen hver uke, rett og slett fordi jeg ikke kjenner utleiereglene godt nok. Jeg vil nå sette meg ned for å lese dem grundig, svarer ordfører i Bergen, Herman Friele når iBergen.no spør om han kan garantere for at ikke Bergens storstue ikke skal omgjøres til en stormoske hver fredag ettermiddag.

Det var i BA i dag at Abderraouf Fsilly, nestleder i Bergen Moské, «truet» med å flytte sine virksomheter til den bergenske piazza ettersom de blir satt på gaten i det nedrivningstruede huset de nå holder til i og de ikke har penger til å pusse opp nybygget sitt i Jekteviken.

- Det jeg kan si med hundre prosent sikkerhet er at Torgallmenningen er fri for alle. Alle grupperinger og trosretninger har like rettigheter til byrommet. Det som vi må se nøye på er om reglene er gode nok med tanke på å sikre nettopp åpen tilgang for alle. Det vil si at dersom et tivoli ønsket å leie Torgallmenningen hver torsdag, vil det være i tråd med det vi ønsker at Torgallmenningen skal være?

- Før jeg sier ett ord mer i denne saken skal jeg sette meg grundig inn i lovverket rundt Torgallmenningen, lover ordfører Herman Friele.

- Hvis vi ser bort fra lovverket, vil det være ønskelig med fredagsbønn på Torgallmenningen hver fredag?

- Du hørte hva jeg sa.

Avslutter en nesten streng Herman Friele.

Hva synes du? Bør muslimene kunne avholde fredagsbønnen på Torgalmenningen. Si din mening her

Les flere nyheter på iBergen.no

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis