Ståle Solbakken og Trond Sollied er uaktuelle som landslagstrenere, heter det i media. – Ingen har spurt meg, sier Trond Sollied.

Da Åge Hareide sist høst plutselig forsvant som norsk landslagstrener, måtte Norges Fotballforbund (NFF) starte jakten på en ny. De fleste regnet med at Ståle Solbakken (FC København) og Trond Sollied (Heerenveen) var blant de mest aktuelle kandidatene.

Nå er det klart at Ståle Solbakken er uaktuell. Det har i alle fall både direktøren i FC København, Flemming Østergaard, og Ståle Solbakken sjøl sagt. Solbakken er bundet opp av en treårskontrakt.

Var førstevalget
Da Åge Hareide ble ansatt som landslagstrener etter Nils Johan Semb, var Trond Sollied i utgangspunktet NFFs førstevalg. Han var i møte med daværende fotballpresident Per Ravn Omdal, men Trond Sollied kom fram til at tida ikke var moden for en landslagstrenerjobb i Norge.

Dermed ble det andrevalget Åge Hareide som fikk jobben. Ikke unaturlig at Sollied også denne gang ble regnet som en av de heteste kandidatene.

Da Dagsavisen torsdag spurte ham om hva han hadde svart fotballforbundet siden alle konstaterte at han var uaktuell, svarte han overraskende:

- Jeg har ikke sagt noe som helst.

- Fordi ingen har spurt meg. Og jeg kan jo ikke ansette meg sjøl, og jeg har ikke hørt noen ting fra NFF.

Ville snakke
Som i tilfellet Ståle Solbakken, har også Trond Sollied en kontrakt å forholde seg til.

- Jeg har en toårskontrakt med Heerenveen, forteller han.

- Det vil si at jeg etter denne sesongen har ett år igjen.

- Hva hvis du skulle få en henvendelse fra fotballforbundet?

- Da ville jeg snakket med dem for å høre hva de hadde å si.

Trond Sollied har ikke lagt skjul på at han ønsker en gang å bli norsk landslagstrener. Men at det hele tida har handlet om rett timing.

Lurt med Drillo
Mange har ment at Egil Drillo Olsen kunne blitt en meget god mellomløsning siden alle andre kandidater må kjøpes ut av en kontrakt.

- Drillo ville ikke vært en gal løsning. Det kan jeg støtte. Ja, det ville vært en smart løsning, mener Trond Sollied, som for tida er på treningsleir med Heerenveen i Tyrkia, der de skal være fram til tirsdag.

Da Dagsavisen torsdag henvendte seg til generalsekretær Karen Espelund i NFF med spørsmålet om hvorfor Trond Sollied denne gang ikke hadde blitt kontaktet, var svaret:

- Vi kommenterer ingenting om hva eller hvem.

(ANB)

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).