Gå til sidens hovedinnhold

Ingen jubel for Shearer

Og nå spøker det virkelig for Newcastle.

NEWCASTLE - CHELSEA 0-2:

Lørdag var Alan Shearer endelig tilbake på St. James Park. Den tidligere målmaskinen har fått oppgaven med å redde Newcastle fra nedrykk, og ilddåpen kom mot selveste Chelsea.

Det er nesten tre år siden Shearer la fotballstøvlene på hyllen, men han er fortsatt en av fansens aller største helter. Nå står han imidlertid overfor en av sine aller største oppgaver i karrieren.

Newcastle har nemlig rotet seg inn i skikkelig trøbbel denne sesongen, og før oppgjøret med de blå fra London lå laget under streken, tre poeng bak sikker plass på tabellen.

Og verre skulle det bli.

Jevnspilt før pause
Første omgang var likevel jevnspilt, og begge lagene hadde sine sjanser. Chelsea var kanskje nærmest scoring, men Newcastle viste seg også fra en positiv side.

Salomon Kalou fikk muligheten til å sende gjestene i front etter 20 minutter, da Florent Malouda fant ivorianeren med et godt innlegg, men headingen fra åtte meter ble reddet.

Like etter var det Newcastles tur. José Enrique la inn fra venstre, og Obafemi Martins kom først på ballen. Avslutningen gikk imidlertid til side for mål.

Nicolas Anelka var også farlig frampå for Chelsea. Etter en drøy halvtime ble spissen spilt flott igjennom, men satte ballen i nettveggen via foten til Habib Beye.

Til hvilen sto det dermed uavgjort 0-0.

Lampard, selvfølgelig
Men selv med en lovende start for Shearer, skulle de ikke gå lang tid av andre omgang før det plutselig så adskillig mørkere ut igjen.

Først ble Anelka spilt igjennom etter dårlig forsvarsspill av Fabricio Coloccini. Spissen lobbet over keeper og i tverrliggeren, men på returen var Frank Lampard frampå og ordnet 0-1.

Og ti minutter senere ble vondt verre. Lampard var nok en gang sentral da han spilte igjennom til Florent Malouda. Franskmannen gjorde ingen feil, og Shearers menn var to mål bak.

Mot slutten fikk Newcastle et par gode sjanser til å skape ny spenning i kampen. Nærmest kom Michael Owen, mens hans avslutning ble avverget på streken.

Hjemmelaget mente ballen var inne, men linjedommeren var ikke enig. Dermed endte det hele med seier til gjestene fra London, som nå har satt press på Liverpool og Manchester United i toppen av tabellen. Newcastle på sin side, ligger fortsatt på nedrykksplass.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Reklame

Grillpakken som gir deg saftig mat

Kommentarer til denne saken