Gå til sidens hovedinnhold

Ingen Landis i Tour de France

Dopingmistenkte Floyd Landis har lovet å ikke delta i Tour de France i 2007.

Den amerikanske syklisten, som testet positivt for doping etter en mirakelsterk etappe i Tour de France i 2006, må stille opp på en høring hos det franske antidopingbyrået (AFLD) for å forsvare seg. Landis hevder at han er uskyldig.

Samtidig må han også forsvare seg overfor det amerikanske antidopingbyrået.

Floyd Landis og hans advokater ønsker naturlig nok ikke å fly fram og tilbake over Atlanterhavet fra den ene høringen til den andre, og har bedt det franske antidopingbyrået om å vente med sin høring til den amerikanske er over.

Torsdag melder AFLD at de vil vente med sin høring, ettersom Landis i et brev lover å ikke delta i noen ritt i Frankrike før i slutten av 2007.

«Mr. Landis har bedt AFLD, i et brev opplest av hans advokat under høringen, om å få muligheten til først å forsvare seg overfor det amerikanske antidopingbyrået. Han sier i dette brevet at han lover å ikke delta i noen ritt i Frankrike før slutten av 2007, og heller ikke i Tour de France,» sier AFLD ifølge Reuters i en uttalelse.

Floyd Landis vant Tour de France i 2006. Hvis han blir kjent skyldig i dopingjuks, risikerer han to års utestengelse fra sykkelsporten, og vil i tillegg bli den første Tour-vinneren som fratas tittelen. 31-åringen kan imidlertid velge å ta saken til Idrettens Voldgiftsrett (CAS) i Lausanne i Sveits.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis