Gå til sidens hovedinnhold

Ingen livstegn i sammenrast TV-bygning

Flere enn 80 kan være fanget i den delvis sammenraste TV-bygningen.

Politiet på New Zealand sier det ikke lenger er håp om å finne overlevende i den seks etasjer høy TV-bygningen i sentrum av Christchurch. Nå konsentrerer man redningsarbeidet om andre bygninger.

Brast i gråt
18 år gamle Libby Manning brast i gråt da politiet kom med beskjeden. Hennes mor er blant dem som er fanget i den delvis sammenraste bygningen. Politiet sier det kan være snakk om flere enn 80 personer, melder The New Zealand Herald.

Bygningen huser blant annet en sykepleierskole, en språkskole og den lokale TV-stasjonen Canterbury Television. 15 ansatte i TV-kanalen er blant dem man frykter er omkommet.

En gruppe japanske studenter er blant dem som skal ha vært i bygningen da skjelvet rammet. De deltok på et språkkurs, melder Radio New Zealand.

Bygningen er en av flere i sentrum av Christchurch som ble påført omfattende skader i skjelvet som rammet New Zealands nest største by like før klokka 13 lokal tid tirsdag med en styrke på 6,3.

Må tenke sikkerhet
Politiets operasjonsleder Dave Lawrie sendte onsdag sine kondolanser til de pårørende til de som er fanget i bygningen.

- Det kommer til et punkt der jeg ikke er villig til å risikere redningsarbeidernes sikkerhet når jeg tror det ikke er sjanser til å finne overlevende, sa Lawrie ifølge New Zealand Herald.

Nekter å gi opp håpet
Nancy Wu, som frykter at ektemannen Paul Wu, er blant de omkomne i CTV-bygningen, sier nyheten om at redningsarbeiderne trakk seg tilbake satte henne ut.

- Men forhåpentligvis vil de vende tilbake og ikke gi opp, fordi folk kan være i live i mange timer. Vi gir ikke opp, uttalte hun ifølge nzherald.co.nz.

Les også: - Jeg ringte barna for å ta farvel

Reddet etter 25 timer
Onsdag ettermiddag ble en kvinne, Ann Bodkin, reddet fra den sammenraste Pyne Gould Guiness-bygningen etter å ha vært fanget i 25 timer.

Det 26. etasjer høye Grand Chancellor var onsdag ettermiddag lokal tid i ferd med å kollapse, og redningsarbeidere ble trukket bort fra stedet, melder nzherald.co.nz.

22 personer fryktes omkommet i Christchurch-katedralen, byens kjente landemerke. Det var denne kirken medlemmene i Stortingets transport- og kommunikasjonskomité besøkte søndag.

Så langt er 48 personer hentet ut i live fra jordskjelvrammede bygninger.

300 er savnet
Myndighetene på New Zealand sier jordskjelvet i Christchurch er den største naturkatastrofen som har rammet landet. Så langt er 75 personer bekreftet omkommet, men tallet er ventet å stige, melder New Zealand Herald . Rundt 300 personer er fortsatt savnet.

Se flere bilder fra ødeleggelsene i Christchurch på nzherald.co.nz

Se video fra Christchurch og CTV-bygningen fra nyhetsbyrået Reuters på YouTube under.

HTML EMBED

Kommentarer til denne saken