Gå til sidens hovedinnhold

- Ingen løfter en finger

Youssef Tehini (40) frykter for familien sin, som bor like ved massakre-byen Qana. -Hele verden står og ser på uten å løfte en finger, raser han.

Flere titalls sivile ble drept etter at Israel bombet den libanesiske byen Qana søndag. Over 30 av disse er barn.

Tanntekniker Tehini kommer fra nabobyen Aytyt, men sitter hjelpesløs i Oslo. Han frykter for onkelens og fetterens familie i byen Aytyt, som ligger to minutters biltur unna Qana.

Familien splittet
- Jeg så på al Arabya at de har bombet byen, og at de redder folk fra ruinene. Aytyt ble også bombet, sier Tehini stille til TV 2 Nettavisen.

Og legger til:

- Jeg har ikke snakket med dem i det siste.

Sammen med kona og deres tre måneder gamle datter ble han selv evakuert fra Libanon via Syria 17. juli.

- Familien er splittet. Noen flyttet helt til Syria, andre klarte ikke å flykte. Vi har mistet flere familievenner, sier han.

Han kaller situasjonen i Midtøsten for en katastrofe.

Passivt Norge
- Dette er verre enn en tsunami. Det er en massakre, og hele verden bare står og ser på - uten å røre finger. Alle som har makt, og som kan påvirke Israel - velger å ikke gjøre noe er medskyldige. Det gjelder også Norge, som ikke fordømmer all bombingen fra israelsk side engang. De sier at de vil bidra til fred, men de krever ikke noen ting, raser Tehini.

Søndag formiddag ringte familiefaren til NRK og TV 2 og klagde på fjernsynsmedienes dekning av konflikten.

- De viser ikke nordmenn sannheten. Det er krig, og de viser noen minutter på TV. Mange nordmenn vet ikke hva som skjer. Men mange norske politikere er pro Israel, særlig KrF, og for dem passer det ikke at sannheten kommer frem, sier han og haster i et møte med en libanesisk komité, som midlertidig er satt ned for å demonstrere mot krigen.

- Alle er sinte, alle gråter. Vi gråter for alle som blir såret og drept. Det trenger ikke være våre slektninger, men det kunne vært oss. Det kunne vært våre slektninger.

Reklame

Best i test: Maskinene som gjør frityrmaten sunn

Kommentarer til denne saken