OSLO (Nettavisen og NTB): Klokken 13 møttes alle de fire lærerorganisasjonene til samtaler med KS på Kommunenes Hus i Vika i Oslo i håp om å finne en løsning på lærerstreiken. Møtevirksomheten ga ikke noe endelig resultat torsdag, og dermed fortsetter streiken som nå omfatter rundt 7800 lærere, borparten organisert i Utdanningsforbundet.

Klokka 15 - etter to timers møtevirksomhet - ga partene opp for dagen og avsluttet sonderingene. De møtes igjen fredag, melder Utdanningsforbundet.

- Partene er enige om ikke å uttale seg til mediene mens sonderingene pågår, sier kommunikasjonsrådgiver Marianne Fromreide i KS i en pressemelding.

2200 nye lærere ut i streik

2200 nye lærere ble tatt ut i torsdag, og nå er ikke lenger de yngste elevene skånet fra arbeidskonflikten.

Vinduene til møterom Nordkapp var dekket med papir og tape, for å hindre innsyn, og området utenfor møterommet var sperret av. Da møtet startet klokken 13 torsdag kunne ledere i flere av lærerorganisasjonene skimtes mellom gardinene. Mange journalister ventet på nytt i KS-lokalene.

Følg Nettavisens direkterapportering nederst i saken

Kommunal Rapport skriver at partene er enige om å komme med en felles henvendelse til regjeringen.

Det er ikke klart hva de vil be regjeringen bidra med, men det skal være bidrag «knyttet til avtalen».

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) uttalte til NTB rett før klokken 12 at han så langt ikke har mottatt noen offisiell henvendelse.

- Men jeg har sagt, og vil gjenta, at vi alle sammen må være med å ta ansvar for å bygge opp kunnskapsskolen, sier Isaksen.

Her er oversikten over alle streikeskolene (PDF)


- Sonderinger

Pressekontakt Kjell Erik Saure kunne tidligere i dag bare bekrefte at partene skal møtes.

- Det blir flere møter i dag, sa Saure til Nettavisen like før klokken 13.

Les også: Streiken trappes opp – men kan gå mot slutten

Les også: KS ønsker ny kontakt med lærerne

Økte midler
KS-leder Gunn Marit Helgesen (H) varslet at et felles initiativ overfor regjeringen kunne være aktuelt etter KS' hovedstyremøte tirsdag.

Under en pressekonferanse tirsdag, ramset Helgesen opp flere elementer hun mente kunne være naturlig å be regjeringen om for å finne en løsning.

- Det kan for eksempel dreie seg om økte midler til etter- og videreutdanning, mindre rapporteringskrav til lærerne slik at de faktisk får lov til å utøve lærerrollen, og det kan være bidrag til bedre arbeidsforhold for lærerne der hvor det ikke er tilfredsstillende i dag, uttalte hun.

Helgesen sa også at det kunne være aktuelt å be regjeringen kjøpe lærerne fri fra administrative oppgaver.

Les også: - Dette blir aldri et A4-yrke
Les også: På prinsesseskolen har de aldri streiket

- Partenes ansvar
Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen ville ikke svare på om han har noe å tilby på de konkrete punktene som ble nevnt.

- Hvis vi har noe å gå på eller bidra med, så tar vi det med partene og ikke med pressen, sa Isaksen til NTB.

- Jeg kommer ikke til å gå inn i spekulasjoner om enkeltforslag. Jeg vil også understreke at nøkkelen til å løse konflikten ligger hos partene, sier han.

Til NRK torsdag morgen uttalte Isaksen at han ønsker å se på hvordan han kan lette lærernes rapporteringskrav og på om de ble underlagt for mange unødvendige møter.

Møttes klokken 11
Ledelsen i KS og Utdanningsforbundet satt også torsdag formiddag i et møte på hemmelig sted for å forsøke å finne en løsning på lærerstreiken. Det fikk Aftenposten opplyst fra flere kilder.

Ved 11-tiden meldte avisen at møtene var i gang. De tre andre forbundene skulle etter planen bli invitert til samtalene i løpet av dagen.

Målet med møtene var å se om det finnes rom for nye forhandlinger i konflikten, der mengden bundet arbeidstid er det sentrale spørsmålet.

Utdanningsforbundet møtte arbeidsgiverne i KS også onsdag, uten at de tre mindre lærerorganisasjonene Norsk Lektorlag, Skolenes Landsforbund og Musikernes Fellesorganisasjon fikk delta. Det likte de svært dårlig. I torsdagens samtaler vil alle fire organisasjonene etter hvert delta.

Her kan du følge utviklingen minutt for minutt:

HTML EMBED
(function(d, s, id) {var js,ijs=d.getElementsByTagName(s)[0];if(d.getElementById(id))return;js=d.createElement(s);js.id=id;js.src="//embed.scribblelive.com/widgets/embed.js";ijs.parentNode.insertBefore(js, ijs);}(document, 'script', 'scrbbl-js'));