Stavanger (NTB): Det er ikke anmeldt noen overfallsvoldtekter i Stavanger på snart ett år. I 2009 ble det registrert 23 overfallsvoldtekter.

I 2009 registrerte Stavanger-politiet 49 voldtekter og forsøk på dette. 23 av dem ble karakterisert som overfallsvoldtekter, deriblant taxivoldtektene. Dette var to flere enn i Oslo, skriver Stavanger Aftenblad.

Natt til søndag 8. november i fjor ble en kvinne i slutten av 20-årene overfalt på Storhaug i Stavanger. Siden da har ingen anmeldt overfallsvoldtekter eller forsøk på dette.

- Det gode resultatet er en sum av mange gode ting. Dette har handlet om holdningsdannelse, om å gjøre folk bevisste, sier Per Haarr, direktør for oppvekst og levekår i Stavanger.

I samarbeid med kommunen og politiet ble Kontaktforum opprettet. I dette forumet møtes politiet, kommunen, næringslivet og en rekke organisasjoner jevnlig.

- Vi fikk til et godt samarbeid mellom politiet, kommunen og mange organisasjoner. Og så har mediene vært viktige for å få fram budskapet. Til sammen har vi fått resultater, sier politistasjonssjef Henry Ove Berg ved Stavanger politistasjon.

Tirsdag kommer justisminister Knut Storberget (Ap) for å høre mer om de gode resultatene i Stavanger. (©NTB)