Etter fire dager med søk avslutter nå brannvesenet i Hololulu på Hawaii søket etter den savnede professoren Are Hjørungnes, melder Hawaii News Now.

Men letingen etter nordmannen fortsetter.

- Politiet og brannvesenet har avsluttet letingen, for nå har det gått fire dager og de har ikke funnet noe som helst. Men vi fortsetter letingen, sier den norske konsulen på Hawaii, Nina Fasi, til Nettavisen.

Hjørungnes er gjesteforeleser ved universitetet på Hawaii, og ble meldt savnet lørdag ettermiddag lokal tid.

Les også: Nordmann savnet på Hawaii

Løpegruppe leter
Professoren var ifølge lokale medier på en løpetur da han ble borte.

Han løp sammen med Hawaiian Ultra Running Team, men ble borte etter en drikkepause. 40-åringen har ikke med seg mobiltelefon.

Den norske konsulen forteller at det er flere grupper som skal delta i den videre letingen.

- I morgen har vi planer om å reise ut tidlig på morgenen for å lete, sier Fasi. Hawaii ligger tolv timer etter Norge i tidsforskjell.

Blant annet skal løpegruppen som løp sammen med Hjørungnes delta i søket, samt en gruppe med personer fra universitetet der han jobber.

- Vi søker etter så mange grupper som vi kan, og vi venter på at også Røde Kors skal komme for å bistå. Så vi står på så godt vi kan, og håper han kommer på plass snart, sier hun.

- Stor oppmerksomhet
Fasi forteller at savnet-saken har fått stor oppmerksomhet på Hawaii.

- Saken har fått veldig stor oppmerksomhet. Det har vært på alle nyhetene hver eneste dag, sier konsulen til Nettavisen.

Hjørungnes er ansatt ved Universitetet i Oslo.

- Universitetet er kjent med saken, og vi er i kontakt med UD som håndterer saken, sa kommunikasjonsrådgiver Jonas Lange ved Universitet i Oslo til Nettavisen mandag.

- Vil lete dag og natt
Hawaiian Ultra Running Team sier de vil lete til de finner nordmannen.

- Vi kommer til å fortsette letingen dag og natt til vi finner ham, fordi vi vet han er der ute, sier Cheryl Loomis til Hawaii News Now.