Gå til sidens hovedinnhold

Ingen stoppet for å hjelpe

Silje Bjørsvik fikk sleng på ATV-en og veltet, men ingen trafikanter stoppet for å hjelpe.

Med glatt vei og bråbrems på bilen foran, fikk Silje sleng og veltet. Hverken biler eller busset stoppet for å hjelpe, skriver Bygdeposten.

Det var i 16-tida tirsdag at Silje Bjørsvik var på vei fra Åmot til Vikersund i Buskerud. Idet hun passerte krysset ved Åmot nord på lokalveien måtte bilen foran henne bråbremse.

- Det var skikkelig sørpeføre med ei glatt hinne under. Jeg fikk sleng på ATV-en, dultet inni brøytekanten og velta med ATV-en halvveis over meg, forklarer Silje.

Kjørte videre

Både bilen foran og bak henne kjørte videre, til tross for at det står helt klart i veitrafikkloven at man skal stoppe når det skjer ulykker i trafikken.

- Det virker som om folk ikke bryr seg om andre lenger. Det er skuffende, skremmende og sjokkerende at noe slikt kan skje, sier mamma Rita Bjørsvik.

Også en buss kjørte forbi rett forbi like etter uhellet.

- Når selv ikke en yrkessjåfør stopper kan man begynne å lure på hva som skjer, sier pappa Thor Johansen.

Silje er ikke ute etter å legge skylden på noen for det som skjedde. Hun vil bare at folk skal få opp øynene.

- Uhellet er noe som kan skje alle. Det var glatt og ingen kan lastes for det, men at ingen andre trafikanter stanset er noe jeg reagerer på, sier 16-åringen.

Folk må tenke

Sammen med foreldrene ønsker hun at folk skal tenke seg mer om neste gang de kommer utfor et uhell.

- Tenk om hun hadde knekt beinet, eller på annen måte skadet seg. Med ATV-en halvveis over seg kunne det fort skjedd, mener mamma.

Fredag var Silje hos legen. Der fikk hun påvist en kraftig forslått rygg og hjernerystelse.

Hendelsen er ikke anmeldt siden Silje ikke har registreringsnumrene til bilene som kjørte forbi.

Lensmann Jarle Hopperstad ved Modum lensmannskontor sier likevel på generelt grunnlag at de sjelden opplever at trafikanter kjører forbi et ulykkessted.

- Jeg kan faktisk ikke komme på noen slike eksempler. Det står helt klart i veitrafikkloven at dette er noe man som trafikant har plikt til å gjøre, påpeker Hopperstad.

Les flere nyheter fra Bygdeposten.

Reklame

Pondus-boka har vært utsolgt i 14 år: Nå er den endelig på lager igjen

Kommentarer til denne saken