Gå til sidens hovedinnhold

Ingen tipser politiet lenger

Hele Sverige venter på en DNA-prøve og politiet får ikke lenger tips om Lindh-drapet. - Folk er overbevist om at vi har tatt morderen, men så klart er det ikke, sier en polititalsmann til TV 2 Nettavisen.

Politiet prøver intenst å roe forventningene, men i dag kommer DNA-svarene hele Sverige venter på.

- Ja, svarene blir veldig viktige, sier Tomas Johansson, DNA-ansvarlig og sjef på biologisk avdeling ved Statens kriminaltekniska laboratorium i Linköping, til TV 2 Nettavisen.

Han bekrefter at svarene på DNA-testene skal foreligge i løpet av torsdagen, men understreker at det foreligger veldig mye annet materiale også.

Venter på cella
35-åringen venter på cella. Hans forsvarer Gunnar Falk er i en straffesak i Uppsala, og ventes ikke tilbake i Stockholm før i morgen, sier kontoret hans til TV 2 Nettavisen.

Hele Sverige venter. Politiet har sikret store mengder biologisk materiale fra åstedet og andre steder. En match med 35-åringen vil anses som forløsende for hele Sverige, og berede grunnen for fengslingsmøte, som må være unnagjort innen fredag klokken 12.

De eneste som forsøker å roe forventningene, er politiet. Pressetalsmann Lars Grönskog ved politiet i Stockholm fortviler fordi ingen tipser politiet lenger.

"Det er ikke så klart"
- Dessverre har vi kommet i en situasjon hvor allmennheten er overbevist om at vi har tatt morderen, men så klart er det ikke, sier Grönskog til TV 2 Nettavisen.

Tomas Johansson ved kriminalteknisk sier til TV 2 Nettavisen at de har store mengder materiale å jobbe med, og at DNA-tester ikke er det eneste viktig.

- Først har vi gjort en stor jobb med å sikre sporene. Hvis jeg går ned på molekylært nivå, kan vi teste materialet 20 år fremover. Alt avhenger av hvordan vi prioriterer arbeidet nå, forklarer han.

Bakgrunnen for DNA-testingen er spytt, mulig blod, svette, for ikke å si hår funnet på ulike steder.

Det er allerede klart at man har fullverdige DNA-profiler fra prøvene.

- Ja, de er klart bedømmingsverdige, sier Johansson.

Må sjekkes mot flere
Disse stammer etter alt å dømme ikke bare fra drapsmannen, men må sjekkes opp mot prøver fra andre.

- Jeg kan ikke si hvor mange vi har.

- Ikke glem at vi har en rekke andre spor også, som er viktige. Det gjelder fingeravtrykk, fotspor og tekstilprøver, sier Johansson.

Reklame

NÅ: 30 % rabatt på alle Kastel-modeller