Gå til sidens hovedinnhold

Ingen Tour på Kaggestad

Mads Kaggestad skal se sommerens Tour de France fra tv-stolen.

Han levde lenge i håpet, men nå har Mads Kaggestad innsett at han ikke blir å finne på startstreken i Tour de France 7. juli.

- Ikke fått beskjed
- Jeg har faktisk ikke fått endelig beskjed om at jeg ikke skal sykle Touren.

- Men samtidig så har jeg heller ikke fått beskjed om at jeg er tatt ut. Jeg regner det derfor som ganske sikkert at det ikke blir Tour de France på meg i år heller, innrømmer Kaggestad overfor Nettavisen.

Den norske Crédit Agricole-rytteren hadde håpet at hans sterke kjøring i blant annet Tour of California, Catalonia rundt og forrige ukes Dauphiné Libéré ville være nok til å overbevise Roger Legeay & co om Tour-billett.

Men nåløyet man må komme igjennom for å få en av de ni plassene viste seg å bli for lite.

- Det er selvsagt litt surt. Jeg føler jeg har hatt en veldig god sesong til nå, og har vist klar fremgang fra i fjor, påpeker Kaggestad.

Beste sesong
- Mange vil kanskje si din beste sesong i karrieren?

- Ja, det er det ingen tvil om. Jeg har levert bedre resultater enn noensinne og føler meg også i bedre slag formmessig.

- På tirsdag tok jeg for eksempel min årlige O2-test, og alle de fysiske resultatene peket oppover. Det motiverer selvfølgelig, innrømmer han.

Kaggestads kontrakt med det franske banklaget går ut etter denne sesongen. Den lojale hjelperytteren håper - og tror - på et nytt kontraktsforslag.

TV-Tour og trening
- Jeg har fått signaler som tyder på at lagledelsen er fornøyde med meg i hvert fall. Så jeg tror jeg får ny kontrakt.

- Hvis ikke det skjer, så legger jeg nok opp. Det er Crédit Agricole eller ingenting for min del. Det har ikke vært så mye interesse fra andre lag, for å si det sånn, forteller Kaggestad.

Neste ritt for Kaggestad sin del blir NM i fellesstart i Brumunddal 1.juli, der han skal forsøke å hjelpe lagkamerat Thor Hushovd til ny norsk mestertrøye.

Ellers blir det gode treningsøkter hjemme i Norge gjennom hele sommeren, før Tyskland rundt braker løs 10.august.

- I tillegg skal jeg selvfølgelig se hele Touren på TV fra godstolen. Det gleder jeg meg stort til, slår Kaggestad fast.

Reklame

Slik får du godt internett på hytta