Gå til sidens hovedinnhold

- Ingen tvil om at det nærmer seg slutten

Emil Hegle Svendsen merker at skiskytterkarrieren går mot slutten.

Vi nordmenn er bortskjemte med skiskyttere som holder på med idretten sin mye lenger enn noen av oss kan forvente. Ole Einar Bjørndalen går inn i en ny sesong, som 40-åring, og Halvard Hanevold la heller ikke skiene på hylla før han hadde passert 40.

I søndagens papirutgave av VG, innrømmer likevel Emil Hegle Svendsen at han, i en alder av 29 år, merker at det kan være på tide å legge opp snart.

- Det er ingen tvil om at det nærmer seg slutten nå, karrieren sett under ett. Det er en spesiell følelse, forteller han VG.

Usikker framtid
Hegle Svendsen har tidligere uttalt at han satser mot OL i 2018. Den planen kan muligens bli lagt i grus.

- Det er veldig langt fram i tid. Hvor langt fram jeg tenker, avhenger egentlig av dagsformen, sier Svendsen til VG.

Han innrømmer at det har vært tungt å komme igang med årets sommertrening. Etter en tøff periode, med forberedelser til forrige sesongs OL, frister det ikke å starte på en ny treningsperiode.

Ikke A4
Livet til Hegle Svendsen har fått litt mer perspektiv den siste tiden. Selv om han fremdeles sliter med å komme over stafettskuffelsen fra Sotsji-OL, har det å få seg kjæreste gjort at han ser verdier i andre ting enn bare skiskytingen.

Det får skiskytter-Norge til å lure på om den vanligvis så spøkefulle Svendsen nå har blitt voksen og A4. På det spørsmålet må skiskytteren le.

- Haha, etablert? A4? Nei, A4 kommer jeg aldri til å bli. Men jeg har etablert meg. Det er godt å ha sånne ting (kjæreste og leilighet) på plass. Viktige holdepunkter i livet, innrømmer Super-Svendsen til VG.

Skiskytterne har sesongstart på Sjusjøen 14.-16. november, men verdenscupen starter ikke før i månedsskiftet november-desember.

Svendsen har enda inne bestemt seg for om det er VM eller verdenscupen som skal være hans hovedmål for sesongen.

Kommentarer til denne saken