Gå til sidens hovedinnhold

Ingen tyske soldater til narkokrig

Tysklands forsvarsminister Peter Struck avviste fredag oppfordringene fra afghanerne om å sette soldater inn i kampen mot narkohandelen i Afghanistan.

Struck reiser lørdag på et todagers besøk til Afghanistan der han blant annet skal inspisere tyske soldater i Kunduz, helt nord i landet, melder NTB-DPA-AFP.

Gjenoppbygging
Det er ventet at forsvarsministeren vil få en forholdsvis kjølig mottakelse i byen. Den lokale afghanske kommandanten mener de tyske soldatene ikke er interessert i å bistå det sivile samfunnet.

- Vår jobb er ikke å delta i kampen mot narkotika. Vi skal derimot bidra til gjenoppbyggingen i Kunduz og tre andre provinser, sa Struck til tysk radio før avreisen til Kabul.

Heroin
Han understreker at det er afghanske myndigheter i samarbeid med britiske soldater som har ansvaret for kampen mot den blomstrende narkotikahandelen.

Men den afghanske kommandanten Daod Khan er ikke enig. Han uttalte til den tyske utgaven av Financial Times fredag at også tyske soldater trengs i kampen mot produksjon og omsetting av opiumprodukter – som heroin.

- Verre enn Taliban
- Narkotika er det største problemet vi sliter med her, men tyskerne har ikke løftet en finger for å hjelpe oss, sier Khan.

Han beskriver narkotika som et langt større problem enn Taliban-regimet, som ble fjernet for vel to år siden. Afghanistan er verdens største produsent av råopium.

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?