Gå til sidens hovedinnhold

Ingen vil berge båten

Det brenner et blått lys for denne skuta i Bergen.

Rottene har for lengst forlatt den blåmalte skøyta som er i ferd med å synke i Puddefjorden ved Gamle Nygårdsbro i Bergen.

- Eiers ansvar
Den om lag 50 fot lange, blåmalte skøyta har tatt inn mye vann, masta nærmer seg 45 graders vinkel, og flere gjenstander fra båten flyter løst rundt den.

Det var natt til søndag at brann- og havnevesenet ble varslet og rykket ut til havna ved Puddefjord. Det ble konkludert med at ansvaret hviler på eier siden den er klappet til en privat kai, og ved 10-tiden ble politiet kontaktet for å spore opp vedkommende.

Politiets patrulje rapporterte at det ikke var noen umiddelbar fare for at fartøyet skulle synke, og det ble iverksatt etterforskning forå finne eieren.

Ingen tiltak
- Etter veldig mye om og men fikk vi tak i ham. Han var allerede kjent med forholdet, og vi informerte om at det er fullt og helt hans ansvar å berge skøyta, sier operasjonsleder Bjarne Flokenes ved Hordaland politidistrikt til Nettavisen.

Operasjonslederen regner saken som løst fra politiets side og kjenner ikke til hva eieren har planlagt å gjøre med situasjonen. Ved 14-tiden var det fortsatt ikke iverksatt noen tiltak for å få reddet den flotte skøyta.

Båten befinner seg ved en privat kai som tilhører Solheimsviken Næringspark.

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?