Gå til sidens hovedinnhold

Ingen vil ha Carew

Ekspertene er enige: John Carew bør ikke spille fra start mot Island.

Mandag presenterte Egil Olsen sin tropp til EM-kvalkampene mot Island (i Oslo) og Danmark (i København). John Carew er tilbake i troppen etter at han ble vraket mot Tsjekkia.

31-åringen har 88 landskamper og 23 mål bak seg, og er vant til å være det suverene førstevalget. Slik er det ikke nå.

Drillo utelukker likevel ikke at Carew nok en gang kan få spille fra start. Landslagssjefen skal ikke bare velge mellom Carew og Mohammed «Moa» Abdellaoue, han skal først bestemme seg for om han vil ha én eller to spisser på banen mot Island. Drillo vurderer nemlig å skifte fra 4-5-1 til 4-4-2, selv om Norge storspilte mot Tsjekkia og vant 3-0 med 4-5-1-systemet der.

- Vi må se litt på trening, og det avhenger også av hvilke spillere vi ønsker å bruke. Vi tar nok ikke ut de samme i 4-4-2 som vi hadde gjort i 4-5-1, så det går litt på hvilke spillere jeg helst vil se på banen, sier Drillo.

Udiskutabelt førstevalg
Eksperter som Nettavisen har snakket med, er imidlertid helt samstemte i at Norge bør starte med Moa Abdellaoue som enslig spiss og la Carew sitte på innbytterbenken.

Bengt Eriksen sier det kanskje enklest:

- Moa er klink.

Andre bruker flere ord:

- Moa bør være udiskutabelt førstevalg i den formen han er i nå. Norge gikk stinne av selvtillit fra en av sine beste landskamper under Drillo, mot Tsjekkia, og Moa var meget god, sier Roar Stokke i Viasat til Nettavisen.

Daniel Nannskog, Vidar Davidsen, Lars Tjærnås, Erik Thorstvedt og Bengt Eriksen er alle enige.

- Moa bør spille. Han var super sist, og Carew er nok ennå et stykke fra skikkelig fysisk form, mener TV 2s fotballekspert Thorstvedt.

Fersk erfaring
Lars Tjærnås trekker også inn den mentale siden.

- Moa har fersk erfaring fra å lykkes med landslaget og tar med seg de gode opplevelsene fra Tsjekkia-kampen, sier Tjærnås til Nettavisen. Han tror ikke at Drillo vil endre formasjon etter den vellykkede kampen sist, og mener derfor at det bør være uaktuelt å bruke både John Carew og Moa Abdellaoue.

Daniel Nannskog mener at Carew må få en hel kamp for West Ham for å være startaktuell mot Island eller Danmark.

- Jeg synes Moa er selvskreven. Carew må vise at han er i form og få minst én 90-minutter i beina om han skal spille. Får han det, er han og Moa et bra spisspar, sier Nannskog.

Tidligere skottlandproff Arild Stavrum sier seg enig med svensken.

- Moa, helt klart. Alene, for jeg ser ingen andre i form. Jeg synes også det er synd at Magne Hoset ikke får en ny sjanse, sier Stavrum til Nettavisen.

God innbytter
Roar Stokke ser for seg at Carew kan kastes innpå i andre omgang dersom Norge ikke får hull på den islandske byllen. Det samme gjør Vidar Davidsen.

- Jeg tror ikke han gjør den samme tabben én gang til; å starte med en Carew ute av form. Da må det være helt spesielle ting med det islandske laget, som at de mangler hodesterke stoppere. Moa er skyhøy favoritt til å starte, også med tanke på at landslaget spilte så bra sist. Det teller mye hos Egil, sier Davidsen til Nettavisen.

- Det som kan forstyrre bildet, er hvis Moa får småskader og Carew leverer en praktkamp for West Ham. Men jeg tror at han fortsatt er langt unna å være i form. Han blir nok en backup hvis vi trenger muskler på slutten.

HTML EMBED
Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er den endelig på lager igjen

Kommentarer til denne saken