DRAMMEN/OSLO (Nettavisen): England, Tyskland, Italia, Nederland, Russland, Spania, Israel og Norge.

Dette er de åtte nasjonene som skal delta under U21-EM sommeren 2013. Sett bort fra de to siste, så er alle de andre stormakter i fotballverdenen. Norge slo ut Frankrike, en annen stormakt, for å kvalifisere seg til mesterskapet, mens Israel er vertsnasjon. Turneringen spilles i perioden 5. juni til 19. juni 2013

- Dette er i hvert fall fem nasjoner som er blant de beste nasjonene i verden. Det er vanvittig sterkt at Norge skal spille sammen med dem i et EM, sier Per Joar Hansen til Nettavisen.

- Jeg har sagt det før, denne generasjonen ikke står tilbake for noen. Vi har jobbet etter et konsept vi tror på og jeg mener vi har gjort veldig mye rett, sier U21-treneren videre.

Den norske modellen
Det norske U21-laget har fått mye skryt i høst, og det med rette. Laget imponerte både i gruppespillet av EM-kvalifiseringen og i playoffkampen mot franskmennene.

- Som fotballtrener lurer du ofte på hvorfor du holder på med dette, hvorfor du utsetter deg for noe slik. Men på sånne dager får du betalt. Det gir energi og motivasjon, sier Hansen.

- Å komme til et EM er et vanvittig løft for norsk fotball, og det viser at den norske modellen fungerer, sier landslagssjefen.

Hansen mener både norske toppklubber og apparatet rundt de aldersbestemte landslagene skal ha mye av æren for framgangen.

- Mot Frankrike slår vi såkalte verdensstjerner, som er avlet opp på et anstalt, som jeg kaller det. Våre gutter kommer fra Vardø, Bodø, Hamar, Ulsteinvik og rundt om, sier han.

- Spillerne våre har gått skolen i lokale klubber, før de har blitt videreforedlet i toppklubber og på landslagene. Dette viser at modellen vi jobber etter fungerer, sier landslagssjefen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

- Er ustoppelige
Også spillerne på laget var raske med å skryte av apparatet rundt landslagene etter seieren mot Frankrike tirsdag. Selvtilliten er høy hos våre største talenter.

- Jeg er jævla stolt av å være kaptein for dette laget. Vi har spilt sammen siden vi var 15 år, vært på utallige samlinger og bodd mange timer på hotell sammen, sier Stefan Strandberg.

- Det at vi klarer å kvalifisere oss nå gjør at ringen på mange måter er sluttet, legger U21-kapteinen til.

Harmeet Singh scoret ett av målene mot Frankrike på Marienlyst og har lenge vært en viktig brikke på laget. Feyenoord-spilleren tror U21-gutta kan bite bra fra seg i et EM.

- Vi er et lag med gode tekniske ferdigheter, samtidig som vi spiller sammen som et lag. Nå må vi bare fortsette på samme måte, sier nederlandsproffen.

- Fortsetter vi slik, kan ingenting stoppe oss. Vi må være ydmyke og ta for oss i dette EM-sluttspillet når det kommer, sier midtbanemannen.

Dette er U21-EM
Selv om selvtilliten er på topp i det norske laget, er det ikke noe småtteri som venter dem neste sommer. Nettavisen har tatt en kjapp titt på de andre lagene og noen av deres profiler.

England
England har et lag med en rekke kjente profiler. Brorparten av spillerne på U21-laget spiller i Premier League og er dermed kjent for folk flest. Engelskmennene vant Norges kvalifiseringsgruppe til EM-sluttspillet og slo Norge i begge gruppekamper. Liverpools Jordan Henderson er kaptein for laget, mens hardhausen Stuart Pearce er hovedtrener.

Noen profiler: Jack Butland, Ross Barkley, Alex Oxlade-Chamberlain, Connor Wickham, Nick Powell, Raheem Sterling, Jack Rodwell, Jonjo Shelvey, Steven Caulker.

Tyskland
Tyskerne utvikler stjerner på løpende bånd og det nåværende a-landslaget til nasjonen har mange innslag som er produkt av god spillerutvikling. Tyskland gikk senest til topps i turneringen i 2009, da England ble slått 4-0 i finalen. Laget vant ni av ti kamper og spilte én uavgjort i kvalifiseringsgruppen til neste års mesterskap. Målforskjellen? Brukbare 39-9 på ti kamper.

Noen profiler: Lewis Holtby, Peniel Mlapa, Alexander Esswein, Patrick Herrmann, Leonardo Bittencourt, Ilkay Gündogan, Julian Draxler, Marc-André ter Stegen.

Nederland
I likhet med tyskerne er også nederlenderne kjent for sitt arbeid med unge talenter. De fleste som følger litt med på fotball har for eksempel hørt om Ajax-skolen. Nederland vant sist U21-EM i 2007. Også året før gikk nasjonen til topps. Nederland vant sin kvalikgruppe forholdsvis lett og sanket 19 poeng på åtte kamper. Laget scoret 23 mål og slapp inn kun tre i gruppen.

Noen profiler: Georginio Wijnaldum, Genero Zeefuik, Luuk de Jong, Ola John, Leroy Fer, Patrick van Aanholt, Jeffrey Bruma, Kelvin Leerdam, Jeroen Zoet.

Italia
Italia er også en av disse nasjonene som er med når det skal deles ut trofeer i fotball. Støvellandets talenter slo ut Sverige i playoffen, og gikk gjennom sin kvalifiseringsgruppe med 19 poeng på åtte kamper. Laget scoret 27 ganger og slapp inn åtte mål.

Noen profiler: Fabio Borini, Alberto Paloschi, Manolo Gabbiadini, Mattio Destro, Luca Marrone, Marco Veratti, Alessandro Florenzi, Luca Caldirola, Marco Capuano, Alessandro Crescenzi.

Spania
Spania er regjerende europamester, verdensmester og gikk også til topps under U21-EM da det sist gang ble arrangert i 2011. Spanjolene er trolig verdens beste fotballnasjon både på seniornivå og når det kommer til aldersbestemte landslag. Laget vant sju av åtte kamper i kvalifiseringen og hamret inn 27 mål. På åtte kamper slapp laget inn kun to mål.

Noen profiler: Rodrigo, Iker Muniain, Cristian Tello, Isco, Oriol Romeu, Sergio Canales, Carles Planas, Martin Montoya, Marc Batra, David De Gea.

Russland
Russerne har kommet mer og mer på internasjonalt nivå de siste årene, og a-landslaget har etter hvert fått flere og flere etablerte profiler. Det gror imidlertid godt bak de beste, og selv om nasjonens U21-lag ikke har vært like overlegne som de andre på listen her, så tapte russerne kun én av sine åtte kvalikkamper. Laget scoret 17 mål og slapp inn fem.

Noen profiler: Fedor Smolov, Maksim Kanunnikov, Sergej Petrov, Oleg Sjatov, Ibragim Tsallagov, Nikita Cicherin, Taras Burlak, Nikolaj Zabolotni.

Israel
Israel er forhåndskvalifisert til turneringen som vertsnasjon og er slik sett et ubeskrevet blad, siden laget ikke har vist seg fram i kvalifiseringen. Laget har aldri gått til topps i et U21-EM.

Noen profiler: Firas Mugrabi, Gai Assulin, Omri Altman, Moanes Dabour, Ahad Azam, Eyal Golasa, Taleb Twatiha.

Norge
Det norske laget er nok kjent for de fleste, men består altså av en god blanding tippeligaspillere og utenlandsproffer. Laget ble nummer to i gruppespillet, en gruppe som England vant. Belgia, Aserbajdsjan, og Island var de øvrige lagene i gruppen. I playoffen om en EM-plass ble Frankrike slått 5-4 sammenlagt. Norge tapte 1-0 borte, men vartet opp med sterke 5-3 hjemme.

Noen profiler: Jo Inge Berget, Harmeet Singh, Thomas Rogne, Håvard Nielsen, Marcus Pedersen, Anders Konradsen, Valon Berisha, Vegard Hedenstad, Stefan Strandberg.

*Profilene nevnt over er tatt fra listen over de som har representert nasjonene i kvalifiseringen. Det er ikke sikkert alle disse får være med til U21-EM. En del av spillerne kan for eksempel være aktuelle for sine respektive a-landslag i perioden turneringen spilles.