Gå til sidens hovedinnhold

Innelåst siden barndommen

Ekteparet holdt funksjonshemmet datter og sønn innelåst i flere tiår.

Basam Musalmeh (38) og hans søster Nawal (42) fra landsbyen Beit Awwa på Vestbredden har vært innelåst i to betongrom siden barndommen.

- Dette er trist, skammelig og forferdelig, sier menneskerettighetsaktivisten Imad Abumohr til nyhetsbyrået AP.

Politiet fant dem tirsdag mens de var på jakt etter Hamas-tilhengere og kriminelle, sier en kilde som vil være anonym fordi myndigheten offisielt nekter for at de lete etter Hamas-tilhengerne.

Samih Saify i det palestinske politiet sier at de hørte lyder mens de gjennomsøkte huset, hvor de to ble holdt. Da de fulgte lydene fant de både broren, som var naken, og søsteren ikledt en slitt nattkjole. Rommene hadde en overveldende stank av svette og urin.

(Artikkelen fortsetter under bilde)

Måtte bli i hjemmet
Deres far, Ibrahim Musalmeh, ble pågrepet av politiet. Moren døde for noen få år siden, ifølge familien.

Barna måtte imidlertid bli i hjemmet fordi politiet ikke visste om noe sted å ta dem med til. Familien sa at stemoren ville ta vare på dem.

Onsdag skal søskenparet ha blitt badet og fått på seg klær. De to betongrommene hadde blitt ryddet, men stanken var fortsatt forferdelig.

En journalist fra AP gikk inn på rommet til den 42 år gamle søsteren. Der satt hun på en metallrammet seng ikledt en kjole. Det virket ikke som hun la merke at det var noen til stede.

(Artikkelen fortsetter under bilde)

Legger ikke merke til andre
Søsknenes onkel sier de ikke har blitt diagnostisert med en spesifikk mental sykdom, men at de verken snakker til eller gjenkjenner andre mennesker.

Faren skal ha vært gift med sin kusine, og fikk i alt åtte barn med henne. Syv av dem ble født med funksjonshemninger, og fem av dem døde. En av sønnene er frisk og gift.

Moren og faren holdt de to gjenværende barna skjult fordi de ikke fant noen som kunne ta hånd om dem, og fordi de ikke vil bringe skam over familien. De var også redde for at det ville ødelegge ekteskapet til den siste sønnen dersom broren og søsteren ble oppdaget.

Mangel på institusjoner
- Hvis de går utenfor, vil folk le av dem, sier deres 67 år gamle onkel.

Menneskerettsaktivisten Imad Abumohr sier at det er stor mangel på institusjoner som kan ta seg av funksjonshemmede på Vestbredden. Håpet er nå at en israelsk institusjon vil ta dem imot.

Selv om denne hendelsen er spesielt horribel, er den ikke unikt, forteller Abumohr.

- Jeg er sikker på at det er flere slike tilfeller av mennesker som blir skjult på landsbyen, sier han.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien

Kommentarer til denne saken