VIKERSUND (Nettavisen): Andreas Stjernen har hatt det vanskelig i hoppbakken det siste året.

Til tross for at Norges landslagstrener Alexander Stöckl ga ham tillit ved å ta ham ut på landslaget før denne sesongen, har det blitt lite med verdenscuphopping på trønderen i vinter.

Noen brukbare resultater i Norges-cup og COC, samt en 15. plass i verdenscup på Lillehammer er det 26-åringen kan vise til denne sesongen.

Fredag kveld var imidlertid Stjernen tilbake blant verdenseliten da han ble nummer to i kvalifiseringen til lørdagens verdenscuprenn i Vikersund. Det gjør ham til en av de store favorittene lørdag.

Tenkte på å gi seg
Til Nettavisen innrømmer 26-åringen at mangelen på gode resultater har ført til at han har vært inne på tanken om å legge skiene på den berømte hylla.

- Jeg har tenkt i de baner, men jeg har slått det fra meg ganske fort. Målet er å gå løs på en ny sesong. Det blir sikkert ikke på landslaget, men da får jeg være i Trønderhopp, sier Stjernen til Nettavisen.

- Det har vært vanskelig. Spesielt nå på slutten når VM-uttaket var og jeg ikke var i nærheten å få være med. Da føler man at sesongen nesten er over. Men jeg har mål om å hoppe verdenscuprenn etter VM. Men det er veldig kjedelig å sitte hjemme å se på, jeg skulle gjerne ha vært med, forklarer 26-åringen.

I kvalifiseringen fredag, var det kun lagkamerat Anders Fannemel som var bedre da han landet en halv meter bak verdensrekorden. Stjernen landet selv på 224 meter.

Tror på verdensrekord
Etter hoppet virket trønderen lettet.

- Det fungerer bra. I hvert fall i Vikersund. Jeg hadde en god følelse før jeg dro hit og gledet meg til å hoppe. Jeg var veldig rolig i kroppen. Det er det ikke så ofte man er før man skal hoppe skiflyging. Man pleier å være mer spent, forklarer Stjernen.

- Jeg har samme følelse som under forrige verdenscuprenn her. Nå vet jeg at jeg er med i toppen, så lenge jeg gjør det jeg skal, sier Stjernen.

Trønderen har fra før en individuell pallplass i verdenscupen. Den kom da han ble nummer to i skiflygingsrennet i Oberstdorf i 2013.

Etter å ha sett lagkameraten lande på 246 meter, tror den norske landslagshopperen at verdensrekorden vil ryke i løpet av helgen.

- Det ser ut som det kan bli en kjempehelg. Hvis forholdene er som på fredag så regner jeg med at det blir verdensrekord, sier 26-åringen.

Lørdagens verdenscuprenn i Vikersund starter klokken 16.00. Norge stiller med hele 12 mann blant de 40 som skal hoppe.