ÅRÅSEN (Nettavisen): Bjørn Helge Riise er nok en gang ute av spill på ubestemt tid på grunn av en strekkskade han pådro seg i søndagens kamp mot Bodø/Glimt. Etterpå gikk LSK-spilleren langt i å legge skylda på sin tidligere trene Tom Nordlie. Bjørn Helge Riise understreker at han står ved hvert eneste ord han sa til TV 2 mandag kveld, men ønsker ikke å fortsette debatten med Tom Nordlie i media.

- Det eneste jeg vil påpeke er at jeg pratet om treningsmengden i 2007, han prater om 2008-sesongen, sier Riise til Nettavisen.

- Spør hvilken som helst annen spiller her, og jeg er sikker på de vil si det samme, hevder landslagsspilleren.

Legger lokk på saken
Men i Lillestrøm var man svært forsiktig med å uttale seg etter mandagens Riise-utbrudd på TV. Man har nemlig bestemt seg for å legge saken død.

- Vi ble enige om det før treningen i dag, sier Erland Johnsen til Nettavisen, som samtidig innrømmer at han forstår Riises utbrudd.

- At han vil få utløp for sin frustrasjon forstår jeg godt.

- Forstår ikke skaden
Det man derimot ikke forstår på Åråsen, er hvorfor LSKs breddeholder på nytt er blitt skadet.

- Jeg er helt enig i at Bjørn Helge ble kjørt for hardt i fjor, sier fysisk trener, Erlend Slokvik.

- Men at han blir skadet på nytt nå, etter at han har trent for fullt i tre uker, og vært friskmeldt av vårt medisinske apparat, det forstår jeg virkelig ikke.

Selv ble Slokvik – hentet inn til Åråsen før fjorårssesongen av Jan Åge Fjørtoft, men godkjent av Tom Nordlie – selv gjort delansvarlig for Riises skadeproblemer av LSKs gamletrener mandag kveld. Det tar han med knusende ro.

- Jeg ønsker ikke å kommentere den kritikken, og jeg tenker heller ikke noe på hva motivet for den kan være.

Vidar Riseth kommer støttende til, og er i alle fall klar på én ting.

- Dette er hovedtreneren sitt ansvar. Og vi er meget fornøyd med den jobben Slokvik gjør i LSK, understreker midtstopperen.


Pressemelding: Rovdrift

Tirsdag la LSK ut en pressemelding på klubbens hjemmeside, hvor man kollektivt tar på seg mye av skylda for Riises skadeproblemer.

- Det er klart at vi må være selvkritiske i forhold til hvordan opplegget har vært til Bjørn Helge. Det ble nok veldig mye rovdrift på han høsten 2007 hvor han hadde oppdrag både for LSK og for landslaget. Vi må nok erkjenne at han ikke fikk nok hvile og restitusjon i den perioden, og inn mot sesongstart i 2008, sier Mathisen i pressemeldingen.

Nå vil derfor LSK-ledelsen vurdere hva som skal gjøres videre.

- Vi har forsøkt å bygge han opp igjen for at han skal bli helt frisk, men så kom tilbakefallet. Det vi derfor nå må gjøre er å vurdere alle mulige tiltak for at han skal komme tilbake, og ikke få nye skadeavbrekk. Det er det hovedfokuset LSK skal ha framover. Da må vi både analyser oss selv og se på hva vi kan bidra med av behandlinger og opplegg for at han skal komme tilbake for fullt, sier Mathisen.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).