Gå til sidens hovedinnhold

- Innvandrerne kommer og tar jobbene våre

FpU-formann spøker om sin arvtaker, Himanshu Gulati (23) fra Akershus.

Himanshu Gulati fra Akershus er innstilt som ny formann i FpU.

- Det er jo en stor ære og en stor tillitserklæring å få. Jeg gleder meg til å ta fatt på den store og viktige oppgaven, sier Gulati til Nettavisen.

Ove Vanebo tar ikke gjenvalg som leder for Frps ungdomsorganisasjon, og ny leder skal velges på FpUs landsmøte 24. mars.

- Jeg ønsker å jobbe for at FpU skal bli et alternativ til reguleringskåte ungdomspartier på venstresiden, som har vært veldig mye i media de siste årene, sier han.

Spøker om bakgrunn
Vanebo beskriver norsk-inderen Gulati som svært kompetent til ledervervet.

- Jeg har selv ledet valgkomiteen, og det er ingen uenighet om vår innstilling på Himanshu Gulati som ny leder, sier Vanebo i en uttalelse.

På Twitter gratulerer han sin høyst sannsynlige arvtaker, og skriver humoristisk om hans flerkulturelle bakgrunn:

«Jeg vil gratulere @himanshugulati, som innstilles som ny formann i @FpU_no! Det er sant som de sier, innvandrerne kommer og tar jobbene våre», skriver Vanebo.

Selv takker Gulati for alle gratulasjonene:

«Tusen takk :) Gleder meg til den store oppgaven», tvitrer han.

Politisk rådgiver for Frps stortingsgruppe, Aina Stenersen, skriver til Nettavisen at FpU er i forkant ved å velge Gulati som formann.

«@fpu_no er nok en gang i forkant av alle ungdomspartier! Vår kjære inder @himanshugulati blir ny formann!», skriver hun via Twitter.

- Stor og viktig oppgave
Gulati har de to siste årene vært 1. nestformann i FpU.

Han har vært aktiv i FpU de siste fem årene, og har tidligere vært byrådssekretær i Oslo og rådgiver for Frps stortingsgruppe.

- Det blir en stor og viktig oppgave som jeg gleder til å ta fatt i. FpU skal fortsette å jobbe for mest mulig frihet for den enkelte og minst mulig offentlige inngrep og byråkrati, sier Gulati.

FpUs landsmøte blir avholdt på Hotel Royal Christiania i Oslo.

Kommentarer til denne saken