Gå til sidens hovedinnhold

Intensiv trening må til

Fettet rundt de indre organer er langt farligere enn håndtakene du irriterer deg over. Og for å komme dette til livs, må du trene hardere.

Forskere ved Duke University Medical Centre i USA har nå undersøkt effekten av trening på fettet innerst i kroppen, kalt visceralt fett. Og konklusjonen var klar: Det holder ikke med en rusletur i skogen.

Tren mer intensivt
Studien, gjengitt i Journal of the American Medical Association, tok utgangspunkt i 170 menn og kvinner som ble observert i en åtte måneders periode.

Forskerne kunne konkludere med at de forsøkspersonene som ikke gjorde noe fysisk trening, la på seg hele 9 prosent visceralt fett. De som jogget rundt 26 kilometer i uken derimot, reduserte mengden fett med 8 prosent.

Hos de mennene som ikke gjorde noe slags trening, økte den totale vekten med rundt 1.5 prosent. Kvinnene la på seg rundt 0.6 prosent.

Verre for kvinner
Studien viste likevel at det er spesielt kvinner som er i faresonen. De la på seg nesten det dobbelte av visceralt fett, nesten 11.6 prosent mer, sammenlignet mennene.

Og for å komme fettet rundt de indre organene til livs, måtte alle opp med tempoet og trene lengre. En gå- eller joggetur på til sammen 17 kilometer i uken hadde nemlig ingen effekt.

Visceralt fett omgir organene rundt innsiden av magen, og for mye av det kan gi diabetes, samt hjerte og karsykdommer.

Reklame

Siste sjanse: Halv pris på alt fra Comfyballs