Gå til sidens hovedinnhold

-Irak-styre på lånt tid

USAs utenriksminister, Condoleezza Rice, sier at regjeringen i Irak sitter på lånt tid.

Uttalelsen kom da utenriksminister Condoleezza Rice møtte til høring i utenrikskomiteen i Senatet torsdag. Der snakket hun om president George W. Bush sin plan om å sende 21.500 nye soldater til Irak.

Rice sa at statsminister Nouri al-Maliki nå slipper opp for tid når det gjelder å gjenopprette sikkerheten i Irak. Rice sa at hun likevel har tillit til al-Maliki.

- Jeg har møtt statsminister Minister Maliki. ...jeg så hans beslutning. Jeg tror han vet at hans regjering, på en måte sitter på lånt tid. Ikke bare i forhold til USA, men også i forhold til det irakiske folk, sa Rice.

Planen til Bush ble sterkt kritisert både av republikanere og demokrater i Senatet. Den republikanske senatoren Chuck Hagel sa i en tale onsdag at planen var et stort feilgrep.

- Jeg tror at presidentens tale i går natt, representerer det farligste utenrikspolitiske feilgrepet dette landet har gjort siden Vietnamkrigen, hvis den fullføres, sa Hagel. Den høyt respekterte senatoren er en mulig presidentkandidat til valget i 2008.

Reklame

Slik gjør du bålpannen om til en pizzaovn