Gå til sidens hovedinnhold

Iran: - Fangene har det bra

Iranske myndigheter har tatt kontakt med britene.

Det er den amerikanske marinen som sier dette til nyhetsbyrået AP.

LES OGSÅ: 15 briter tatt til fange av Iran

Irans revolusjonsgarde skal ha kontaktet et britisk krigsskip over radio fredag ettermiddag. I meldingen ble det sagt at de marineansatte har det bra, men at de ble anholdt fordi de befant seg i iransk farvann. Soldatene skal ha blitt tatt til et trygt sted.

- Irakisk vann
Siden de 15 soldatene ble tatt tidligere fredag, har den britiske marinen hevdet at soldatene befant seg i irakisk farvann da de ble anholdt.

De britiske soldatene kom fra marinefartøyet HMS Cornwall, som for tiden er på oppdrag for FNs sikkerhetsråd.

- Britene hadde akkurat fullført en vellykket inspeksjon av et handelsskip da deres to båter ble omringet, og eskortert inn i iransk farvann av iranske fartøyer, sier en talsmann for Det britiske forsvarsdepartementet til BBC.

Klar beskjed til Iran
Den britiske utenriksministeren, Margaret Beckett, sier til AP at hun har bedt om en full forklaring på hendelsen fra iranske myndigheter.

Dette skjedde like etter at Irans ambassadør ble kalt inn på teppet i London, og ifølge utenriksdepartementet skal Iran ha fått klar beskjed.

- Den iranske ambassadøren er kalt inn til det britiske utenriksdepartementet. Regjeringen krever at soldatene blir løslatt snarest, sier talsmannen for Det britiske forsvarsdepartementet.

Reklame

Siste sjanse: Salg på Pyton-helt, Pondus og mye annet