Gå til sidens hovedinnhold

Iron Man overrasket alle

Robert Downey Jr og Iron Man fikk en fantastisk premierehelg.

Den forholdsvis ukjente superhelten Iron Man har fått overraskende mange på kino i USA i helgen. Faktisk så mange at filmen er en av de mest populære premierefilmene noen sinne.

NA24 Propaganda - Norges ledende medienettsted

Med Robert Downey Jr. hovedrollen, har Iron Man spilt inn i overkant av 1 milliard kroner i helgen.

Den sterke starten for filmen har overrasket filmindustrien, ikke minst med tanke på at det er slappere konjunkturer i verdens økonomien. Dette har gjort starten på årets filmår tungt for filmselskapene ut i fra et økonomisk perspektiv.

Til Hollywood Reporter sier Paramounts viseadm. direktør Rob Moore at det kan slå positivt ut for filmindustrien når resesjonene kommer.

Topp ti
Iron Man solgte billetter for 104,3 millioner dollar, eller en halv milliard kroner, i Nord-Amerika i helgen. Filmen har dermed slått meget bra an i verdens største filmmarked. Premieretallene tar Iron Man også opp til en ti-på-topp-plass blant de største filmpremierene. Utenfor Nord-Amerika har Iron Man spilt inn 98 millioner dollar, eller 502 millioner kroner, etter fire dagers visning. Det er det høyeste premieresalget på nesten ett år.

Iron Man baseres på tegneserien fra Marvel med samme navn. Serien startet allerede 1963, og hadde i starten en tydelig antikommunistisk stil.

Reklame

Halv pris hos Ferner Jacobsen