Gå til sidens hovedinnhold

ISAF-soldater drept i kamper

Ti franske soldater fra Natos ISAF-styrke er drept i kamper ved Kabul i Afghanistan.

Ti franske Nato-soldater er drept i kamper med opprørere nær hovedstaden Kabul i Afghanistan tirsdag, melder franske myndigheter ifølge CNN.

Nato-soldatene var involvert i harde kamper med opprørere rundt 50 kilometer øst for hovedstaden tirsdag. Sammenstøtet startet med et angrep på en patrulje i Sarobi-distriktet natt til tirsdag, og kampene fortsatte utover morgentimene, melder ISAF-styrkens pressetjeneste ifølge AFP.

Selvmordsbombere
Samme dag angrep flere selvmordsbombere den amerikanske Salerno-leiren i Khost-provinsen øst i landet. Sju opprører skal ha blitt drept, blant dem tre selvmordsbombere som utløste eksplosivene da de møtte på en patrulje rundt en kilometer fra leiren, skriver Reuters.

15 talibansoldater med mindre håndvåpen og maskingeværer skal ha deltatt i angrepet, melder CNN. Leiren ligger få kilometer unna den pakistanske grensen, der talibansoldater har mer eller mindre uforstyrrede gjemmesteder i fjellene.

Ingen av ISAFs styrker skal ha blitt skadd i dette angrepet, men ifølge guvernøren i Khost, Arshalla Jamal, skal fire afghanske soldater ha blitt skadd.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Trenger nye styrker
Mandag økte koalisjonsstyrkene sikkerheten i landet som ledd i feiringen av uavhengighetsdagen. Samme dag drepte en selvmordsbomber ti sivile afghanere og skadde13 andre, utenfor den samme leiren som ble angrepet tirsdag.

Amerikanske, kanadiske, britiske og nederlandske styrker har stått for det meste av mannskap og kamper i Afghanistan, og har bedt andre land om å øke sitt engasjement for å lette presset på de i front.

Dødsfallene dobler nesten de franske tapene i landet - 12 franskmenn hadde inne dagens trefninger mistet livet.

Det er 1670 franske soldater i Afghanistan.

Taliban sterkere?
Angrep på de internasjonale styrkene er ikek noe nytt i Afghanistan, men stadig flere finner sted i eller i nærheten av Kabul, noe som øker bekymringen i ISAF om at Taliban har fått et økt fotfeste i byen igjen.

Afghanistan har gått forbi Irak som det dødeligste stedet å være for internasjonale styrker. Britene skal etter sigende trekke seg ut av Irak i løpet av første halvdel av 2009, for så å sende de fleste troppene til Afghanistan.

Også presidentkandidat Barack Obama vil ha de amerikanske styrkene over til Afghanistan, og både den amerikanske hæren og Nato sier det er nå koalisjonsstyrkene har muligheten til å beseire Taliban.

Reklame

Disse grillpakkene gir en fantastisk smak på maten

Kommentarer til denne saken