Den spanske klubben Malaga blir neste sesong utestengt fra deltakelse i europacupen, opplyser idrettens voldgiftsrett tirsdag (CAS).

Klubben kvalifiserte seg opprinnelig for en plass i Europa League sist sesong, men må nå likevel stå utenfor det nest gjeveste selskapet i Europa.

Bakgrunnen for utestengelsen er en avgjørelse fra UEFA i desember 2012, og baserer seg på måten Malaga har styrt sin økonomi de siste sesongene.

Den spanske klubben anket dommen til idrettens voldgiftsrett tidligere i år, men fikk altså ikke medhold der.

- Anken avvist
«CAS har avvist den siste anken fra Malaga mot avgjørelsen fra UEFA den 21. desember 2012», heter det i en kort pressemelding fra voldgiftsretten.

«Som en konsekvens av dette vil klubben bli ekskludert fra Europa League i 2013/14-sesongen og må også betale en bot på 300.000 euro», heter det videre.

Boten tilsvarer rundt 2,3 millioner norske kroner.

Det er manglende utbetalinger til andre klubber som er grunnen til at UEFA valgte å ta affære mot Malaga, og straffen kommer i henhold til «Financial Fair Play»-reglene til forbundet.

I januar i år ble Malaga nektet nye kjøp under overgangsvinduet på grunn av en manglende utbetaling til Osasuna for sidebacken Nacho Monreal. Han ble senere solgt til Arsenal.

Styrtrik eier
Malaga ble kjøpt opp av styrtrike Sheikh Abdullah Al-Thani i 2010 og klubben satset beinhardt, men det ser likevel ut til at den har satset over evne.

Spillere som Julio Baptista, Martin Demichelis, Jeremy Toulalan og Manuel Iturra ble hentet inn for store penger i 2010, og laget spilte også i Champions League denne sesongen.

Nå er det stor sjanse for at flere spillere forsvinner bort. Franske Toulalan er koblet med Atlético Madrid, men stjerneskuddet Isco er koblet med en rekke storklubber.

Det at klubben nå helt sikkert ikke får spille i Europa neste sesong, kan nok få fortgang i en avgjørelse om ungguttens framtid.

Også hovedtrener Manuel Pellegrini har tatt farvel med Malaga etter den nylig avsluttede sesongen. Han tar etter alle solemerker over som ny manager i Manchester City.

Malaga endte på en sjetteplass i La Liga i 2012/13-sesongen.