Gå til sidens hovedinnhold

Isfront mellom Frp-ere på Stortinget

Bitter personstrid i Østfold Frp.

Oslo (NTB-Mats Rønning): Østfold Frp er igjen arnested for bitter personstrid. Beskyldninger om bestikkelser og urent spill danner bakteppet for lørdagens nominasjonsmøte i Hobøl.

Midt i striden står to stortingsrepresentanter og tidligere bestevenner som så å si ikke har vekslet ett ord med hverandre siden mai: Jon Jæger Gåsvatn fra Sarpsborg og mannen som var forlover i bryllupet hans, Ulf Leirstein fra Moss.

– Saken er i ferd med å rive fylkeslaget i filler, sier Gåsvatn til NTB.

Han mener Leirstein prøver å kuppe nominasjonsprosessen i kompaniskap med varaordføreren i Moss, Erlend Wiborg. I et brev til partiledelsen sentralt reiser Gåsvatn også spørsmålet om de to har gjort seg skyldig i bestikkelser. Fylkeslagets leder og den tidligere lederen av nominasjonskomiteen fikk nemlig begge en Ipad i gave av Leirstein og Wiborg.

– Drittpakke
Fremskrittspartiet har senere slått fast at dette ikke er i strid med partiets vedtekter, noe Leirstein betegner som en lettelse.

– Det jeg synes er ille, er at vi får en slik «drittpakke» i mediene, og at det ikke holdes internt. Disse beskyldningene har gått inn på meg, sier han til Moss Avis.

Leirstein er åpen om at forholdet til Gåsvatn ikke er det beste.

– Når man får slike grove påstander mot seg, blir ikke forholdet så hjertelig, sier han til Sarpsborg Arbeiderblad.

For å gjøre bildet komplett, har Erlend Wiborg i høst møtt fast på Stortinget som vararepresentant for en sykmeldt Jon Gåsvatn. Men personfeidene i Østfold har ikke preget stortingsgruppens arbeid, bedyrer Frp-nestleder Per Arne Olsen.

– Nei, det har vært uproblematisk sånn sett. Jon Gåsvatn har vært en viktig bidragsyter i helsekomiteen der jeg selv sitter, på samme måte som de andre har bidratt godt i den jobben de har gjort, sier Olsen.

– Tøffe tak
Olsen husker godt fløystriden i Østfold Frp for et drøyt tiår siden, da Øystein Hedstrøm og Jørn Stang med sine støttespillere sto i beinhard kamp mot nettopp Jon Gåsvatn og Ulf Leirstein.

– Nominasjoner byr på tøffe tak. Heldigvis er det ikke like tøft i andre fylker som i Østfold akkurat nå, sier Frp-toppen, som bemerker at det også går hardt for seg i andre partier om dagen.

Leirstein og Wiborg topper innstillingen fra nominasjonskomiteen, der både Gåsvatn og den tredje Frp-eren på Østfoldbenken, Vigdis Giltun, er utelatt.

Nå foregår utstrakt mobilisering på alle sider av konflikten foran det avgjørende nominasjonsmøtet i Tomter idrettshus i Hobøl. De 66 mandatene med stemmerett stiller med ubundet mandat, og det er ventet skriftlig kampvotering om en rekke av plassene på lista.

Om førsteplassen kjemper så mange som fire kandidater. Ved siden av Leirstein og Gåsvatn er tidligere Fredrikstad-ordfører Eva Kristin Andersen og Bjørnar Laabak fra samme kommune, aktuelle.

Om andreplassen kan Erlend Wiborg vente seg kamp fra Gåsvatn (om han ikke får førsteplassen), Bente Frederikke Stensrød fra Råde og kanskje også Vigdis Giltun, melder Fredriksstad Blad. (©NTB)

Reklame

Sjekk hva mobilselskapet har gjort med prisene

Kommentarer til denne saken