Gå til sidens hovedinnhold

Iskald trekning for RBK

Trøndernes første mesterligamotstander er klar.

Det er under en måned siden Lionel Messi og Barcelona senket Manchester United i mesterligafinalen, men snart ruller ballen igjen i Europas gjeveste selskap.

Som regjerende seriemester er det Rosenborg som skal representere Norge i turneringen denne sesongen. Trønderne går rett inn i andre kvalifiseringsrunde og er seedet.

Der møter Rosenborg islandske Breidablik. Oppgjørene spilles 12/13. og 19/20. juli.

- Fint reisemål
Rosenborg var seedet i gruppe tre av trekningen og ville sånn sett uansett ha fått en antatt svakere motstander i kvalifiseringsrunden.

Det at trønderne trakk et lag fra Island, må likevel sees på som ekstra positivt, siden Jan Jönssons menn da får en forholdsvis kort reise til bortekampen.

- Vi skulle gjerne hatt bortekamp først, men bortsett fra det så er det en helt OK trekning. Det er et fint og enkelt reisemål. Alle lagene vi kunne møte var ganske jevne så elllers gikk det ut på det samme, sier Nils Skutle til til RBK.no.

Også RBKs sportslige leder, Erik Hoftun, er fornøyd med trekningen.

- Det blir spennende å dra til Island, og nå kommer vi til å bruke de nærmeste dagen til å finne ut mer om motstanderen. Vi er ikke så opptatt av hvem vi møter nå, ambisjonen vår er uansett å gå videre til et gruppespill, sier han.

Trondheims vennskapsby
Breidablik gikk til topps i den islandske toppdivisjonen i 2010, der laget knep førsteplassen på bedre målforskjell enn FH Hafnarfjordur.

Nordmannen Stig Krohn Haaland har tidligere spilt for Rosenborgs islandske motstander, mens også tidligere tippeligaprofil Marel Baldvinsson har vært i klubben.

Breidablik kommer fra byen Kópavogur, som for øvrig er Trondheims vennskapsby på Island

Skulle Rosenborg komme seg helskinnet gjennom møtet med laget fra sagaøya, og bli seedet i 3. kvalrunde, kan det vente tøffere motstand.

Litex Lovech (Bulgaria), Genk (Belgia), Slovan Bratislava (Slovakia), Viktoria Plzen (Tsjekkia), Maribor (Slovenia), HJK Helsinki (Finland), Ekranas (Litauen), Zestafoni (Georgia), Malmö FF (Sverige) og Shamrock Rovers (Irland) er antatte favoritter i sine kamper og vil med seier kunne bli neste motstander for det norske laget.

Trekningen
1. kvalrunde:
Tre Fiori - Valletta
FC Santa Coloma - Dudelange

2. kvalrunde:
M. Haifa - Borac
FK Mogren - PFC Litex
Maribor - Vinner Santa Coloma/Dudelange
Skenderbeu - APOEL
Slovan Bratislava - Tobo
Sturm Graz - Videotonl
Zestafoni - Dacia
Dinamo Zagreb - Neftci
Pyunik - Plzen
FC Partizan - Skendija
Vinner Tre Fiori/Valetta - Ekranas
Malmö - Torshavn
Shamrock Rovers - Flora Tallinn
Rosenborg - Breidablik
HJK - Bangor City
Skonto Riga - Wisla Krakow
BATE - Linfield

HTML EMBED

Kommentarer til denne saken