Gå til sidens hovedinnhold

Israel drepte 28 sivile

Minst 28 sivile har mistet livet etter Israels offensiv i Sør-Libanon torsdag morgen. Hizbollah svarte med å sende 60 raketter mot i Nord-Israel.

28 sivile blitt drept i nye angrep fra israelske styrker i Sør-Libanon. Blant de drepte er en familie på to voksne og åtte barn, opplyser lokalt politi. Flere titalls skal være såret, melder Reuters. Angrepene fra Israel kommer som en reaksjon på at Hizbollah-geriljaen har kidnappet to israelske soldater og drept åtte.

En rakett skal ifølge nyhetsbyrået AP også ha truffet Hizbollahs tv-stasjon al-Manar sør for Beirut, men stasjonen skal ha klart å holde seg på lufta.

Følg nyhetene på mobilen i sommer

Natten gjennom har israelske kampfly bombardert mål sør i Libanon etter at to israelske soldater ble tatt til fange av Hizbollah. Israel har sagt at de holder Libanon ansvarlig for handlingen.

Hizbollah svarte på angrepene med å sende 60 raketter mot Nahariya i Nord-Israel. Libanesiske Hizbollah geriljasoldater avfyrte flere raketter mot en Israelsk flystripe torsdag. En israelsk kvinne er drept i rakettangrepene nord i Israel og flere mennesker er skadet, melder nyhetsbyrået AP. Det israelske militæret bekrefter at en serie med raketter traff Israelsk grunn, mer en 20 kilometer fra grensen. Dette tyder på at Hizbollah ekspanderer rekkevidden på angrepene.

Bombet Beiruts flyplass

Israelske kampfly har bombet rullebanen på Beiruts internasjonale flyplass. Flyplassen som nå er stengt, er den eneste internasjonale flyplassen i landet. Kort tid etter at eksplosjonene startet ga en av sjefene ved flyplassen beskjed om at den var stengt, og at alle fly på vei inn hadde fått beskjed om å fly til Kypros i stedet.

Den israelske statsministeren Ehud Olmert uttaler ifølge BBC at kidnappingen av soldatene blir sett på som en krigshandling. Men lederen for Hizbollah, Hassan Nasrallah, sier den eneste sjansen Israel har til å få soldatene tilbake er gjennom forhandlinger.

Før angrepet på flyplassen i morgentimene har israelske fly bombet en rekke bruer og veier i det sørlige Libanon. Infrastrukturen i området er alvorlig forverret som en følge av dette.

Verset siden 1996
Kampene er de verste mellom Israel og Libanon siden 1996, da Israel fortsatt okkuperte deler av Sør-Libanon.

Er du i nærheten? Kontakt oss på 21 00 60 10, send SMS/MMS «NATIPS» til 1984, eller send mail tilvaktsjef@nettavisen.no

Reklame

Sommerens kuleste badeflåter

Kommentarer til denne saken