Gå til sidens hovedinnhold

Israelske soldater stormet banker

Israelske soldater brukte tåregass og gummikuler da de onsdag stormet fire palestinske banker i Ramallah på Vestbredden. Åtte millioner dollar ble konfiskert, melder kilder i hæren.

Beløpet tilsvarer over 50 millioner kroner, og israelske myndigheter mistenker at pengene kommer fra utenlandske grupper som støtter palestinernes væpnede kamp.

Soldatene sperret av bankene og beslagla dokumenter, ifølge vitner.

Ifølge palestinsk helsepersonell ble 42 personer såret, fem av dem kritisk, da demonstranter kastet stein mot de israelske stridsvognene som rullet inn i byen. Det er det største raidet på flere måneder i byen som huser hovedkvarteret til president Yasser Arafat. Operasjonen varte til langt utover kvelden, og det ble innført portforbud i deler av byen.

En israelsk sikkerhetskilde sier at det ble funnet mer enn 400 bankkonti som tilhørte militante celler, samt hjelpeorganisasjoner som israelerne mener støtter terror.

–Dette er som mafiaen. Det er som en mafiakrig, uttalte palestinernes statsminister Ahmed Qurie til den israelske TV-kanalen Channel 10.

Israels forsvarsminister Shaul Mofaz sier at de konfiskerte pengene vil bli brukt til humanitær hjelp til palestinerne; som mer velutstyrte kontrollstasjoner, helsetilbud, studenttransport og matforsyninger.

Reklame

Denne strømavtalen har vært klart billigst i hele 2021