Gå til sidens hovedinnhold

Italienere kidnappet i Jemen

Fem italienere ble kidnappet nord i Jemen tidligere i dag. Tre av dem er nå sluppet fri.

De fem er kidnappet av stammefolk som krever å få åtte av sine stammefrender sluppet løs fra fengsel.

Ifølge sikkerhetsmyndigheter i Jemen er de tre som er løslatt kvinner, melder nyhetsbyrået AP.

Flere kidnappinger
Kidnappingen skjer bare dager etter at en tidligere tysk statssekretær ble kidnappet, for senere å bli frigitt i Jemen. Hele hans familie på fem og tre jemenitter som reiste med familien ble kidnappet øst i Jemen. Da krevde stammen å få frigitt fanger som sitter i jemenittiske fengsel.

- Vi forsøker å finne ut nøyaktig hvem somn står bak kidnappingen, og hvilke krav de eventuelt har, sier en anonym kilde i den jemenittiske sikkerhetstjenesten.

Søker bekreftelse
Italiensk UD sier de har igangsatt alle mulige tiltak for å få bekreftet nyheten om at fem italienske turister faktisk er kidnappet. Så langt er ikke identiteten til noen av de fem kjent.

Tidligere søndag uttalte Jemens president Ali Abdullah Saleh at han vil behandle alle kidnappere som terrorister.

Slås hardt ned på
- Vi kommer til å sloss mot kidnapperne som vi sloss mot terrorisme, sa Saleh til den tyske familien som ble løslatt like før de forlot Jemen søndag.

Stammefolk kidnapper ofte utenlandske turister for å bruke dem som pressmiddel mot regjeringen i Sana. De fleste blir frigitt uten å komme til skade, men i 2000 ble flere drept da sikkerhetsstyrker prøvde å frigi gisler med makt.

Reklame

Dette påskeegget er nesten for godt til å være sant

Kommentarer til denne saken