Gå til sidens hovedinnhold

Jönsson: - Dette var surt

Sjansesløseri på Åråsen.

LILLESTRØM - AALESUND 1-1:

Det endte uavgjort på Åråsen mellom Lillestrøm og Aalesund søndag kveld. Det er ingen bombe. Men at det bare endte 1-1 etter kampen tilskuerne ble vitne til, er mer sjokkerende. Gigantsjansene kom nemlig på løpende bånd til begge lag, men kun to ganger kunne man krysse av for scoring.

Etter kampen var Lillestrøm-trener Magnus Haglund sliten etter en kanonade av sjanser begge veier.

- Det var en underholdende kamp for den objektive tilskuer, hvis det finnes mange av dem. Det var store sjanser til begge lag, sier Haglund til C More.

- Jeg er misfornøyd med at vi ikke vinner, legger han til.

- Ikke presise nok
LSK-sjefen var uansett godt fornøyd med det han fikk se av sitt eget lag.

- Pasningsspillet vårt var bra, og hadde vi klart å være mer presise i de siste 18-20 meterne inn mot mål, hadde vi vunnet kampen, sier svensken, som ennå ikke har bestemt seg for om fremtiden hans ligger på Åråsen.

Aalesund-trener Jan Jönsson var minst like misfornøyd som sin svenske kollega med at seieren uteble.

- Vi gjorde en god bortekamp. Vi er disiplinerte og gode i forsvarsspillet, samtidig som vi skaper sikkert dobbelt så mange målsjanser som hjemmelaget. Det er tungt at vi ikke får tre poeng i dag, sier Jönsson til C More.

- Dette var surt, legger han til.

Tapte 1-7 sist
Svensken beskriver videre kampen og de mange bortkastede mulighetene som «surt».

Det var mildt sagt er revansjelystent Lillestrøm-lag som tok imot Aalesund søndag kveld. Ikke bare kunne LSK se tilbake på et bittert semifinaletap i cupen mot Molde, de hadde heller ikke glemt det ydmykende 7-1-tapet mot Aalesund i sommer.

Selve kampen var jevnspilt og morsom, med sjanser til begge lag. I første omgang hadde blant andre Palmi Rafn Palmason en sjanse han burde omsatt til scoring. Det samme hadde Demar Phillips og Abderrazak Hamed Allah for gjestene, men likevel sto det 0-0 da lagene gikk til pause.

Kenneth Udjus hadde vartet opp med flere gode redninger før pause, og sisteskansen fortsatte det gode spillet etter hvilen.

Phillips fikk nok en stor mulighet etter en time, men Udjus var igjen med på notene da Aalesund-spilleren kom alene gjennom.

Noen minutter senere måtte imidlertid Udjus kapitulere, da Daniel Arnefjord fikk stå helt alene foran mål og heade inn ledermålet etter et godt innlegg av Fredrik Carlsen.

Hva LSK-forsvarerne tenkte på der, er ikke godt å si, for Arnefjord fikk stå mutters alene i fem-meteren. Med et slikt forsvarsspill blir det vanskelig å plukke trepoengere i Tippeligaen.

Etter målet tok Lillestrøm mer og mer over kampen, og et kvarter før slutt fikk de betalt for strevet. Stian Ringstad, som kan se tilbake på en meget god sesong, slo et nydelig innlegg inn i boksen med sitt gode venstrebein. Der ventet måltyven Thorstein Helstad, og fra fem meter headet han vakkert inn utligningen. Det skjedde etter kun to minutter på banen.

Ringstad på landslaget?
Den ferske landslagssjefen Per-Mathias Høgmo har uttalt at han leter etter offensive backer med god venstrefot. Stian Ringstad bør være et alternativ for mannen fra Gratangen. Ringstad har vært meget god for LSK det siste halvåret.

Ti minutter før slutt fikk Lillestrøm nok en stor mulighet til å avgjøre kampen, og denne gangen ødela kanarifuglene for seg selv. Palmason steg til værs på et innlegg, og headingen hadde retning nettet. Ballen stoppet imidlertid på streken, der Thorstein Helstad ikke klarte å flytte seg. Der sørget altså en LSK-spiller for at Aalesund ikke slapp inn et mål.

Begge lagene jaktet vinnermålet, og særlig i sluttminuttene burde et av lagene ha avgjort kampen, for begge lag hadde gigantiske muligheter.

Ingen klarte likevel å avgjøre kampen søndag kveld. Dermed endte det 1-1 på Åråsen.

Lillestrøms neste kamp i Tippeligaen spilles 20. oktober, når Haugesund venter på bortebane. Aalesund møter Strømsgodset på hjemmebane samme dag.

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er den endelig på lager igjen

Kommentarer til denne saken