Gå til sidens hovedinnhold

- Ja, jeg er en guttehore

Prostituerte på nett opplever en markant oppgang i henvendelsene etter sexkjøplovens inntog.

(iOslo.no) Det finnes en rekke. com-nettsider hvor horer, halliker og ikke minst horekunder boltrer seg i annonser, diskusjoner og kritikk av de enkelte horene.

En uformell undersøkelse iOslo.no har gjort på nettet viser at de norske prostitusjonssidene og forumene blomstrer som aldri før, noe som var ventet etter sexkjøpsforbudet kom. Og guttene legger ut annonser i forskjellige kanaler. iOslo.no fikk kun svar hos 2 av 18 mannlige prostituerte under intervjurunden til denne saken.

- En guttehore
- Jeg er vel det du kaller en guttehore. Det plager meg ikke, det er det jeg er når jeg jobber med dette, sier en 20 år gammel mann til iOslo.no.

Han ønsker å være anonym, men synes det er fint å få komme med noen meninger nå som det er så mye fokus på prostitusjon.

- Det er veldig annerledes å være mann og selge sex. Jeg har aldri gått på gata og er aldri redd, for jeg er godt trent og klar i «hue», sier han.

- Jeg kontrollerer
På en nettside går han inn og chatter med tidligere kunder - og nye. Det er en. com-adresse som er hyppig brukt blant folk i denne bransjen.

- Jeg kontrollerer selvfølgelig hvem jeg vil møte av kunder, hvor og når. Internett er mye «tryggere» enn å oppsøke nattklubber, for der er det straks mye fyll og jævelskap inn i bildet. Dessuten opplever jeg at tidligere kunder jeg har avvist for flere besøk, blir aggressive og røper for mye på byen, forteller han.

20-åringen forteller også at han lyver på alderen for å unngå sympatisamtaler med «mennesker som vet best».

Lyver for å få mindre omsorg
- Er jeg «25», driter de i å være så jævlig omsorgsfulle, sier han og legger til at han kan tjene opp til 5000 kroner på en dag.

- Hvor mange selger du sex til i løpet av en måned?

- Vet ikke, kanskje 10 til maks 15? sier han.

Flere kunder etter loven ble tema
Til slutt forteller gutten at han opplevde en markant oppgang i antall henvendelser etter at sexkjøpsloven ble et hett tema.

- Jeg aner ikke hvorfor, men det er flere oppringninger enn før, avslutter han.

Den andre mannlige prostituerte vi fikk tak i forteller at han opplever økende pågang via nettet.

- Vi blir mer populære
- Det virker som om det kjøret dere i media har dratt prostituerte gjennom, har gjort oss mer populære.

Han bekrefter det hans yngre kollega sier til iOslo.no.

- Ja, jeg og flere andre får flere telefoner på grunn av nettannonsene våre enn før, sier mannen, som er 34 år gammel og selger sex kun til kvinner.

Gutta er på nettet
De aller fleste guttehorene går ikke på gata, og har ikke blitt rammet på samme måte som kvinnene, har iOslo.no fått bekreftet fra Prosenteret. De er på nettet, og det har de vært hele tiden.
På ett av nettstedene finner vi ti norske menn som står oppstilt med hendene sine i skrittet og trekker inn magen. De fleste bor og jobber i Oslo.

De annonserer med «deilig massasje» og flinke hender og opplevelser du «aldri kommer til å glemme.» De fleste av mennene ønsker å selge seg til norske, eldre kvinner. Menn som selger til menn er ofte aktive på sosiale nettsider for homofile, ifølge undersøkelser iOslo.no har gjort.

Damer, menn og par...
«Jeg er en mann på 32 år, bor i skien. Jeg kan tilby deg en deilig massasje og et godt selskap. Jeg påtar meg damer, menn og par. Jeg er seriøs og diskret og forventer samme tilbake. Aldersgruppe bør være fra 25-60 år. Jeg har også lakk tøy jeg kan ha på etter ønske,» skriver en av de mannlige horene i sin annonse.

Men inne på en av disse sidene finner vi et diskusjonsforum, som en av våre kilder benytter seg av. Han er en horekunde på 40 år.

Utveksler «erfaringer»
- Dette er et diskusjonsforum hvor kundene utveksler erfaringer og vi venter enda på hvordan annonseringen vil skje videre i 2009. Dette med etablerte kontakter vil bare fungere i noen uker, nye kunder kommer til og med tanke på alle besøkende til Norge så vil ett eller flere annonseforum raskt komme på banen slik som i Sverige, sier han til iOslo.no.

Han selv bruker internett til å få seg horesex:

- Hyggelig med yngre piker
- Jeg har ikke problemer med å sjekke opp noen på den «normale» måten, men det er liksom i min aldersgruppe da. Det er noe helt flott med å ha en hyggelig stund med en 20-25 år gammel flott pike - det forstår alle, sier han.

På dette nettstedet sitter horer og horekunder og debatterer hvem som er flinke, hvor mye de koster og hva de gjør. Vår horekunde føler seg ikke akkurat hindret av den nye loven.

- For min del fortsetter jeg som før. Jeg gjør dette 2-4 ganger i måneden, og ved utenlandsturer så er det obligatorisk.

iOslo.no kan ikke linke til nettsider som formidler prostituerte, ei heller vise bilder de prostituerte har lagt ut.

Les flere nyheter på iOslo.no

Reklame

Halv pris hos Ferner Jacobsen