Gå til sidens hovedinnhold

Jacobsen best av alle

Alle nordmennene videre fra kvalifiseringen.

Anders Jacobsen hoppet lengst av alle under kvalifiseringen til hoppukerennet i Garmisch-Partenkirchen onsdag. Han landet på 139 meter i sitt hopp.

Jacobsen endte nede på en 14.-plass i det første rennet i Oberstdorf, men ser nå ut til å ha funnet formen og det ser lovende ut for veteranen.

Hønefoss-gutten hoppet også hele 145 meter i prøveomgangen.

I sin duell torsdag skal Jacobsen hoppe mot den østerrikeren Gregor Schlierenzauer. Han sto over kvalifiseringsrennet onsdag.

- Dette er en perfekt bakke for meg. Det er favorittbakken. Det var viktig å få til gode hopp nå, for da tar jeg med meg selvtillit inn i rennet, sier han til NTB.

Nærmest nordmannen var forhåndskvalifiserte Noriaki Kasai med et hopp på 135 meter. Japaneren var 4,2 poeng bak Jacobsen.

Rune Velta ble nest beste nordmann i kvalifiseringen med et hopp på 128 meter. Det ga nordmannen en delt åttendeplass på resultatlisten.

Også de øvrige norske kvalifiserte seg til rennet torsdag.

Anders Bardal ble nummer 14 med et hopp på 125 meter, mens unggutten Phillip Sjøen hoppet 126 meter og ble nummer 16 i kvalifiseringen.

Anders Fannemel, som har vært Norges beste hopper så langt i år og ligger best an av de norske i hoppuka, hoppet 121 meter og ble nummer 29.

Fannemel var forhåndskvalifisert.

Daniel Andre Tande ble nummer 32 med sine 120,5 meter, mens Johann Andre Forfang hoppet 118,5 meter og ble tok dermed en 39.-plass.

Kommentarer til denne saken